Zelf sushi maken

Sushi is bij ontzettend veel mensen geliefd en voor goede redenen! Niet alleen is dit eten erg lekker, maar rauwe vis is vaak ook nog eens erg goed voor je. Sushi kan echter vrij prijzig zijn en je hebt natuurlijk niet altijd zin om te gaan uiteten. Als je dan lekkere sushi wilt, kun je deze het beste zelf maken!  De basis van lekkere sushi is goede sushi rijst, lees hier hoe je sushi rijst zelf kan maken! In dit artikel zal ik je een aantal populaire sushi recepten uitleggen, zodat je zelf thuis ook aan de slag kunt ermee!

Maki Sushi

Dit is de meest bekende sushi en deze moet je dus ook echt maken voor je avondje sushi. Hiervoor heb je een bamboe mat nodig, waar je een nori vel met de gladde kant naar onder oplegt. Dit vel bedek je vervolgens met rijst, waarbij je 1cm vrij laat om de rol dicht te kunnen maken. Je kan hier zelf kiezen wat voor ingrediënten je in de rol doet, maar ik kies zelf meestal voor tonijn en komkommer. De ingrediënten leg je dan in een horizontale rij op de rijst en daarna kan je de sushi langzaam oprollen. Dankzij de bamboe mat kan je de rol strak maken en blijft alles goed zitten. Als je het allemaal hebt opgerold, kan je de rol in plakken snijden en dan heb je de maki sushi al.

Uramaki sushi

Deze zijn eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van de maki sushi. Hierbij heb je namelijk de ingrediënten aan de buitenkant zitten, het is als het ware een omgekeerde rol. Voor de uramaki sushi bedek je ook weer een nori vel met rijst, maar hier strooi je sesamzaadjes op. Vervolgens moet je het vel met alles erop omdraaien, dit kun je het beste doen met huishoudfolie, waardoor de rijst op het matje ligt. Hierna kan je weer de ingrediënten die jij graag wilt erop leggen en de rol weer op dezelfde manier dichtrollen. Daarna snijd je de rol in plakjes en zo maak je de uramaki sushi.

Nigiri sushi

Nigiri sushi is ontzettend lekker! Deze sushi bestaat uit rijst met vis en is iets specialer dan de standaard rolletjes. Voor deze sushi gebruik je plakrijst. Je maakt eerst even je handen nat in een schaaltje water en pakt vervolgens een bolletje rijst. Deze rijst blijf je in je handen rollen tot je er een rechthoekje mee kunt maken. Daarna leg je er een stuk zalm, tonijn of ei overheen. Als het niet goed blijft liggen, kan je ook een beetje nori vel eromheen wikkelen, waardoor het zal blijven zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like