Wat maakt Bruschetta’s de perfecte hapjes voor een Italiaanse avond?

Bruschetta’s, wie houdt er nou niet van? Het knapperige stukje brood met topping van tomaat mag rekenen op de nodige liefde van liefhebbers van de Italiaanse keuken. Hieronder lees je vier redenen waarom de bruschetta hét perfecte, koude Italiaanse hapje bij uitstek is voor een Italiaanse avond.

1. Lekker makkelijk!

Bruschetta’s zijn echt zó gemaakt. De bereidingstijd gaat absoluut niet ten koste van de smaak, want ze blijven gewoon heerlijk! Het enige wat je hoeft te doen is het bakken van een stukje (oud) brood en het samenstellen van een topping. De bruschetta hoeft niet perfect en juist dat maakt het zo een fijn hapje voor ieder moment.

2. Veel variaties mogelijk

De simpele – maar altijd goede – topping van tomaat met knoflook, basilicum en olijfolie kent iedereen inmiddels wel. Maar wist je dat je ook eindeloos kunt variëren? Zo zou je eens wat kaas, kappertjes, olijven of rode ui kunnen toevoegen. Ook zou je kunnen experimenteren met vlees- en hamsoorten. Er zijn heel veel variaties mogelijk, iedereen kan zijn creativiteit kwijt in dit simpele gerecht. Wie weet ontdek jij wel dé perfecte bruschetta-topping!

3. Iedereen lust het

Het valt met enige zekerheid te zeggen dat in ieder geval de meeste mensen niet vies zijn van een bruschetta (of drie). Iemand aan tafel die niet van tomaat houdt? Houd de topping en de broodjes dan gescheiden. Het met knoflook en olijfolie ingesmeerde broodje is namelijk al lekker genoeg zonder de topping van tomaat. De bruschetta laat zich in die zin ook zonder topping goed combineren met verschillende hoofdgerechten. Gezonde voedingsexperte Inge ziet het ook als dé manier om kinderen gezonde tomaat te laten eten; zonder het gevoel dat het een “saaie groente” is.

4. Nieuw leven aan oud brood

Het is natuurlijk zonde om oud brood weg te gooien. Voor bruschetta’s maakt het niet uit of je oud of vers brood gebruikt: ze zullen altijd even smakelijk zijn. Bruschetta’s vormen dan ook het ideale gerecht ter verwerking van wat oude stukjes brood dat je hebt liggen. Praktisch alle soorten brood lenen zich prima voor een bruschetta. Een beetje knoflook en een goede topping doen wonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like