Koken met rode bieten: drie tips om het extra lekker te maken!

Tips om rode biet te kopen

Ga bij het kopen van rode biet voor kleine en stevige met een donkere robijnrode blos. De groente moet een smetteloos oppervlak hebben met felgekleurde bladeren en een intacte penwortel. Vermijd harige penwortels, omdat deze erop wijzen dat de groente oud en taai is. Om versheid te garanderen, koopt u degenen die aan hun bladstelen zijn bevestigd.

Omdat de bladeren ook eetbaar zijn, kunnen ze in verschillende recepten worden gebruikt. Rode biet is een briljante groente om de stofwisseling te stimuleren en DNA-schade te voorkomen.

Hoe bewaart u rode biet?

Bewaar het op een koele en droge plaats, bij voorkeur gekoeld gedurende 7-10 dagen. Voor een duurzame bewaring moeten de bladeren 5 cm van de wortel worden afgesneden. Tip: om ervoor te zorgen dat de voedingsstoffen en de kleur van de rode biet intact blijven, moet u de schil niet verwijderen voordat u deze kookt. Eenmaal gekookt, wrijft u de huid af onder koud stromend water, dus waar wacht u nog op?

U heeft nu genoeg redenen om te kauwen op deze robijnrode verrukking. Chomp en gooi het in verse salades of maak een gezonde, vullende bietensoep; van curry’s, sandwiches tot dipsauzen, chutneys en zelfs desserts – rode biet is redelijk veelzijdig, u kunt het koken zoals u wilt. En voor het geval u geen ideeën meer heeft, hebben we een spannende lijst met bietenrecepten die u gemakkelijk kunt maken thuis.

1. Rode biet Kebab
Hier is een gezonde draai aan uw gewone kebab. Meng rode biet en tofu om bij deze sensationele pasteitjes te komen. Beetroot kebab Rode biet kebab is een gezond kebabrecept om op je volgende etentje te serveren.

2. Salade van rosbiet, feta en komkommer
Geniet van een heerlijke salade van in de oven geroosterde bieten gecombineerd met de knapperigheid van peultjes, wortelen en komkommers. Een toevoeging van fetakaas en een pittige saladedressing of een pittige steaksaus (meer info hier!) sluit de deal af.

3. Bietensalade
Een gezonde en heldere kom bietensalade is het proberen waard voor een middagmaal.

Bonus
Open biet Sandwich
Een ensemble van rode biet en champignons om te serveren met een interessant heerlijke sandwich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like