Espresso martini: hoe maak je dit zelf?

Espresso Martini is wat je maakt als drankje na het eten, of als je een oppepper nodig hebt tijdens een avondje uit. Gevaarlijk drinkbaar met een flinke slok sterke drank, deze koffiecocktail is gemaakt met espresso, wodka en Kahlua.

Espresso martini

Als schaamteloze koffieverslaafde is dit zonder twijfel één van mijn favoriete cocktails. Ik bestel het als ik een oppepper nodig heb tijdens een avondje uit. Bij leuke restaurants sla ik er één achterover bij het dessert – of in plaats van een dessert. Ik zou het met plezier de hele nacht bestellen, behalve dat ik probeer (ja probeer) verstandig om te springen met mijn cafeïne-inname.

Wat je nodig hebt

Dit is wat je nodig hebt voor een lekkere espresso-martini – alleen espressokoffie, wodka en Kahlua!

Wat is Kahlua?

Kahlua is een likeur met koffiesmaak uit Mexico. Het is zoet en heeft een dunne stroopconsistentie. De beste vervanger voor Kahlua is een alternatief merk koffielikeur. Kahlua heeft een donkerbruine kleur, de kleur van koffie. Maar wat nog belangrijker is, Kahlua heeft een koffiesmaak die nodig is voor een geweldige Espresso Martini.

Hoe maak je het?

En hier is hoe je er een espresso martini van kunt maken. Gewoon krachtig schudden in een cocktailshaker met ijs, en voila!

TIP! Laat de koffie voor gebruik afkoelen, anders smelt het ijs en verdunt het de smaak.

Hoe maak je een espresso martini schuimig?

Om de mooie, kenmerkende schuimlaag op het oppervlak van je espresso martini te krijgen, heb je echte espressokoffie nodig uit een goede koffiemachine die je een mooie crema geeft (de fluweelzachte schuimlaag op de espresso). Eén van de toestellen uit deze lijst is vanzelfsprekend een goede keuze. Het gebruik van instantkoffiekorrels, een French Press of iets dergelijks geeft je niet hetzelfde resultaat, hoe krachtig je de cocktailshaker ook schudt.

TIP! Als je geen goede koffiemachine hebt, voeg dan gewoon eiwit toe. Het zal de smaak of textuur van de cocktail niet veranderen, maar als je hem eenmaal schudt, krijg je een geweldig schuim op het oppervlak. Het schuim heb je nodig om de koffiebonen op het oppervlak te laten drijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like