Drie makkelijke amuse hapjes die je snel kan maken

Gebakken Brie is een eeuwig populair voorgerecht.


Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk een mini-muffinvorm licht met kookspray.

Stap 2
Rol de taartbodem uit op een snijplank of een schoon oppervlak. Maak het deeg plat tot een diameter van ongeveer 30 cm. Snijd 24 cirkels van 4 cm uit het deeg met een koekjessnijder en rol de restjes indien nodig opnieuw op. Plaats de deegcirkels in de vormpjes en druk voorzichtig op de bodem en zijkanten. Prik met een vork in het deeg. Bak tot ze lichtbruin zijn, 5 tot 7 minuten. Haal uit de oven.

Stap 3
Voeg 1 theelepel cranberrysaus toe aan elk kopje en bedek met een stuk brie. Keer terug naar de oven en bak tot de saus heet is en de kaas is gesmolten, ongeveer 5 minuten langer. Laat 10 minuten afkoelen. Bestrooi met bieslook, indien gewenst, en serveer warm.

Roomkaas & Cherry Pepper Bites met 3 ingrediënten

Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bestrijk een mini-muffinvorm licht met kookspray.

Stap 2
Rol de taartbodem uit op een schoon oppervlak. Rol het deeg uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 30 cm. Snij 24 cirkels van 4 cm uit het deeg met een koekjesvormpje en rol de restjes indien nodig opnieuw op. Plaats de deegcirkels in de voorbereide muffinvormpjes en druk het deeg voorzichtig in de bodem en zijkanten. Prik met een vork in het deeg. Bak tot ze lichtbruin zijn, 5 tot 6 minuten.

Stap 3
Voeg 1/2 theelepel roomkaas toe aan elk kopje en bedek elk met een karige 1/2 theelepel gehakte kersenpaprika’s. Bak tot het heet is, nog 3 tot 5 minuten. Laat 10 minuten afkoelen. Bestrooi met kruiden, indien gewenst en serveer warm. Je kan deze amuse ook leuk serveren op een lepel, iets wat meteen heel wat klasse toevoegt aan je gerechtjes!

Geitenkaas met 3 ingrediënten en zongedroogde tomatenbeten

Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bestrijk een mini-muffinvorm licht met kookspray.

Stap 2
Rol de taartbodem uit op een snijplank of een schoon oppervlak. Rol het deeg uit tot een diameter van ongeveer 30 cm. Snij 24 cirkels van 4 cm uit het deeg met een koekjesvormpje en rol de restjes indien nodig opnieuw op. Plaats de deegcirkels in de muffinvormpjes en druk ze zachtjes in de bodem en zijkanten. Prik met een vork in het deeg. Bak tot ze lichtbruin zijn, 5 tot 6 minuten. Haal uit de oven. Als je liever met een  airfryer werkt kan dat ook – leer er hier alles over!

Stap 3
Voeg 1 theelepel geitenkaas toe aan elk kopje en bedek met 1/2 theelepel tapenade. Bak tot het heet is, nog 3 tot 5 minuten. Laat 10 minuten afkoelen. Bestrooi met peterselie, indien gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like