Zelf pizza maken: wat heb je nodig?

De meeste pizzeria’s serveren rode taarten met ongekookte saus uit het geplette tomatenblikje. Thuis kun je extra smaaklagen opbouwen door een langgekookte zondagssaus te gebruiken. Dit geeft rode taarten een geconcentreerde intensiteit, een die weinig actief werk vereist om te bereiken, vooral als je al overgebleven marinara in de koelkast hebt liggen. En omdat de saus gaar is, geeft hij tijdens het bakken minder vocht. (Als je een gekookte saus gebruikt, laat deze dan eerst afkoelen.) Je wil natuurlijk geen vochtige pizza, wanneer je je vrienden uitnodigt voor jouw “pizza night!”

De bladpan

Je hebt geen chique, moeilijk schoon te maken steen nodig om een geweldige pizza te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een bakplaat met anti-aanbaklaag. Wrijf de pan in met een dun laagje olijfolie voordat je het deeg erop gaat vormen. Met een bakvorm krijgt de korst een knapperige buitenkant. Je pizza is ook gemakkelijk uit de pan te halen.

Voeg toppings toe met een lichte hand

Hoewel regenen met paprika’s, olijven en vlees misschien leuk lijkt, heb je helemaal niet veel toppings nodig. Toppings geven hun water op tijdens het bakken. Ze kunnen je deeg drassig maken en bovenop een soepachtige situatie creëren die in het deeg kan sijpelen. Verder bevatten sommige toppings meer water dan andere. Als je bijvoorbeeld champignons gebruikt, geef ze dan eerder een braadstuk of sauteer ze, op die manier hebben ze er al een paar gedroogd. Je kunt ook overwegen om natte ingrediënten zoals paprika’s of artisjokken droog te deppen met keukenpapier voordat je ze toevoegt.

Ga klein maar krachtig met toppings

Als je minimaal gaat met toppings, zorg er dan voor dat je de meest smaakvolle gebruikt. Gehakte knoflook is een wonder. Dat geldt ook voor dunne plakjes ingelegde chilipepers. En ik hoef je niet te vertellen over gescheurde basilicum . Volg bij toppings de seizoenen. Als het winter is en de aardappelen op hun hoogtepunt zijn, overweeg dan om een witte taart te maken met dunne aardappelpunten, een kaas zoals Fontina en een laagje rozemarijn.

Werk af met goede olijfolie en oude kaas

Je pizza is klaar, stomen en klaar om te worden gesneden. Het scheren van Parmezaanse kaas of zelfs een kaas zoals gerijpte Gouda (voor witte taarten) kan op het laatste moment wat diepte toevoegen. Dat geldt ook voor een laatste overgietsel van uw favoriete extra vierge olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like