Yerba mate. De kracht van traditie.

Als het gaat om gezonde en natuurlijke koffiealternatieven, gaat er niets boven Yerba mate. Het Zuid-Amerikaanse fenomeen yerba mate groeit in populariteit. De laatste jaren is men er ook in Europa steeds meer van gaan houden. Gezien de waardevolle eigenschappen is dat geen wonder! 

Yerba mate is een cafeïnerijke infusie op basis van de bladeren van ilex paraguariensis. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en komt voor in Paraguay, Brazilië en Argentinië. Hier wordt hij het meest gewaardeerd. Het is een integraal onderdeel van het dieet van miljoenen mensen en is diep geworteld in lokale tradities en folklore. Tegelijkertijd is het veel populairder dan koffie. Tegenwoordig wint yerba mate ook in Europa snel aan erkenning. Wie weet sluit ook jij je binnenkort aan bij de steeds groter wordende groep yerba mate-fans? Lees verder en ontdek waarom het goed voor je is!

Eigenschappen van yerba mate. Wat moet je weten?

Welk effect heeft het drinken van yerba mate op het lichaam? Om daar achter te komen, laten we eens kijken naar de eigenschappen ervan. Het belangrijkste van yerba mate is natuurlijk het hoge natuurlijke cafeïnegehalte (ongeveer 700 mg per 50 gram), waardoor het ongetwijfeld niet onderdoet voor koffie of gezoete energiedrankjes. Het heeft echter nog veel meer voordelen. Een andere is zijn hoge gehalte aan antioxidanten; in dit opzicht kent zelfs groene thee zijn gelijke niet! De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat antioxidanten het immuunsysteem kunnen versterken. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het tegengaan van celveroudering. Bovendien bevat yerba mate B-vitaminen (B1, B2, B3, B5, B6, B7 en B9), C en E en is het rijk aan de mineralen calcium, kalium, fosfor, zink, ijzer en magnesium. Niet te vergeten is het een uitstekende stimulator van stofwisselingsprocessen. In combinatie met lichaamsbeweging en een gezonde voeding kan regelmatige consumptie van yerba dus bijdragen tot gewichtsverlies.

Nu is het jouw tijd om yerba mate te proberen!

Er zit niets anders op dan de effecten van yerba mate op jezelf te testen! Vooral omdat het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld is. U vindt een ruime keuze aan yerba mate en accessoires in onze online winkel. Voor beginners raden we aan te kiezen voor een van de yerba mate kits, die alle benodigde componenten bevatten. De belangrijkste daarvan zijn het buisje dat de grond scheidt van het brouwsel, bombilla genaamd, en de kalebas, een speciaal yerba mate vat gemaakt van hout, metaal of keramiek. Natuurlijk bevat elke kit ook yerba mate, meestal in de vorm van verschillende monsters van 50 gram. Dit is de voordeligste manier om verschillende soorten yerba mate te testen en de smaken te kiezen die het beste bij je passen. Tot ziens bij MateMundo.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like