Waarom willen we in januari massaal afvallen?

Behoor jij ook tot degenen die 1 januari zien als de meest ideale manier om te starten met een koolhydraatarm dieet ? Dan is het misschien handig om daar in december vast over na te denken. En bedenk je ook dat het helemaal niet nodig is om op 1 januari met je dieet te starten. Dat kan ook gerust een week of zelfs een maand later. Het belangrijkste argument om af te vallen is namelijk dat je er zelf volledig achter staat. Jij moet ervan overtuigd zijn dat je moet of wilt afvallen.

Wat mag ik eten als ik vetarm wil koken?

In zijn algemeenheid is koken met de oven aan te raden. Gerechten als kipfilet uit de oven bevatten namelijk veel minder vet dan wanneer je de kip in een pan in boter braadt. In de oven hoef je maar een heel klein beetje olie te gebruiken. Datzelfde geldt overigens voor de airfryer. Dit is in feite een mini oven. Wat je hierin klaarmaakt is dus veel minder vet. Dat geldt vooral voor gerechten die je normaal gesproken frituurt zoals patat of snacks.

Gun jezelf een beloning

Het helpt als je aan het lijnen bent om jezelf te belonen. Bijvoorbeeld met nieuwe kleren of een avondje uit. Stel jezelf een doel om te behalen. Heb je dat gehaald dan heb je de beloning verdiend. Zo wordt het nog uitdagender om het aantal kilo’s dat je wilt afvallen te halen. Het is dan natuurlijk wel zo leuk om deeldoelen te stellen. Wil je 15 kilo afvallen dan is je eerste doel bijvoorbeeld 5 kilo.

Hulp van een diëtist

Bedenk dat het helemaal geen schande is om wat hulp te krijgen als je wilt afvallen. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een diëtist. Hij of zij kan je helpen een menu samen te stellen om af te vallen en wat ook goed is vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like