Waarom is marsepein zo uniek van smaak?

Marsepein is erg veelzijdig en wordt onderbenut omdat de meeste mensen de vele manieren om het te gebruiken niet kennen. Deze heerlijke zoete pasta, gemaakt met amandelen, is op zichzelf al snoep, maar wordt ook op veel verschillende manieren als ingrediënt gebruikt.

Vanille en chocolade marsepein collage

Ik geniet echt van marsepein en dat komt omdat ik er al sinds mijn kinderjaren mee verwend ben. Mijn moeder en peetmoeder hebben het in emmers gemaakt. Ze maakte er kleine schattige vruchten van en ik verkocht ze als snoep tijdens de kerst. De snoepvruchten zouden eenvoudige elegante kleine smakelijke hapjes zijn. Appels, mango, ananas, banaan, druiven. Ze zou zelfs kinderen van ons maken, kleine balletjes amandelspijs uitrollen voor de druiven.

Wat is marsepein?

Een deeg gemaakt van gemalen amandelen, suiker, eiwitten en smaakstoffen. Er is een gekookte en ongekookte methode en er zijn veel verschillende toepassingen. Bekend als marsepein en amandelspijs. Het verschil is vaak de verhouding tussen amandelen en suiker die in de twee wordt gebruikt. Marsepein en amandelpasta hebben echter vergelijkbare ingrediënten, het zijn beide verschillende wezens.

Marsepein is zoet en smeuïg

Gemaakt met fijngemalen amandelen. Het wordt vaak alleen gegeten. Het kan worden geverfd met eetbare voedselkleuren, in vormen worden gedaan en ze maken ook geweldige geschenken. Amandelspijs is veel grover en wordt gebruikt als vulling voor gebak zoals croissants.

Verschillende soorten marsepein

De traditionele is op amandelbasis gemaakt met amandelmeel. Op basis van cashewnoten was voor degenen die niet van amandelen hielden. Op basis van hazelnoten was de duurste omdat hazelnoten erg duur waren. Natuurlijk is er chocolade en dan zou ze ze ook anders op smaak brengen. Ananassnoepjes zouden ananassmaak hebben, Grape zou druivenextract hebben, enz.

Zelfgemaakt Marsepein Recept

Marsepein of amandelspijs is een absolute traktatie. Een eenvoudig en gemakkelijke recept voor zelfgemaakte marsepein duurt 5 minuten en heeft geen speciale vaardigheden of apparatuur nodig. Gebruik het in gebakken gebak of om een cake te versieren. Probeer ook eens traditionele lekkernijen te maken, zoals marsepeinvruchten of chocoladetruffels en paaseieren. Combineer het met een heerlijk zachte witte thee , en je kan niet anders dan punten scoren bij je “proevers”.

Zelfgemaakte Marsepein Paaseieren – Amandel en Chocolade Marsepein Eieren

Marsepein-paaseieren zijn een perfecte traktatie om uit te delen tijdens de paasvakantie. Deze eenvoudige, gemakkelijke en moeiteloze methode om zelfgemaakte marsepeinen eieren te maken, is onfeilbaar en plezierig. U kunt ze maken met vanille- of chocolademarsepein, en u kunt ze ook vullen met zoete hartjes. Hoe dan ook, ze zijn een onmisbare paastraktatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like