Waarom het bedrukken van horecakleding noodzakelijk is

Veel jongeren brengen hun weekenden of avonden door met een bijbaantje in de horeca. Ze werken in de bediening, de afwas of in de keuken om wat extra bij te verdienen. Als je zelf in de horeca gewerkt hebt, weet je waarschijnlijk dat veel bedrijven je bedrijfskleding laten dragen. Deze horecakleding is bedrukt met bijvoorbeeld het logo van de zaak waar je werkt. De horecakleding bedrukken doen ze niet zelf, maar laten ze vaak doen wanneer ze bedrijfskleding bestellen. Dit is niet alleen praktisch, omdat de zaak dan weet welke kleding van hun zelf is, maar het is ook een kwestie van professionaliteit om alle medewerkers dezelfde kleding te laten dragen.

Herkenbaarheid in de praktijk

Als de medewerkers in het restaurant dezelfde kleding dragen, ontstaat er al snel een vorm van eenheid. Dit straalt sneller professionaliteit uit dan wanneer iedereen in zijn of haar eigen kleding aan het serveren is. Daarnaast is het door deze horecakleding ook een stuk gemakkelijker om te spotten wie er eigenlijk voor het bedrijf werken, en wie er simpelweg te gast zijn. Ook kan het personeel in horeca kleding vaak gemakkelijk dingen meedragen, zoals een notitieblokje of telefoon, afwasdoeken of pennen. Hier wordt rekening mee gehouden bij het maken, omdat de meeste horeca dit belang heeft.

“Houdbaarheid” van de kleding

Omdat in de horeca vaak de koksbuizen of de polo’s van het personeel gezamenlijk met de schorten en mogelijke andere was vrij heet gewassen worden, is het van belang dat het materiaal van de horeca kleding van goede kwaliteit is. Het zou immers niet gewenst zijn als de bediening de dag erna met een half logo rondlopen in de zaak. Wanneer je dan weer onherkenbaar op het terras rond zou lopen, zou er verwarring kunnen ontstaan die gemakkelijk te ontwijken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like