Waarom een waterkoker kopen?

Je kunt water in een pannetje koken, of een fluitketel gebruiken. Sommige mensen warmen hun water op in de magnetron. Maar je zult kunnen concluderen dat een waterkoker het handigste alternatief is om kokend water te krijgen. We zetten hier alle redenen op een rij waarom het slim is om een waterkoker te kopen.

Gemak

Met een waterkoker is het gemakkelijk om het gekookte water in een beker te gieten. Als je wel eens water in een pan gekookt hebt, weet je dat het overgieten vanuit de pan niet alleen lastig is, maar ook nog gevaarlijk. Je kunt je zo aan het hete water branden. Waterkokers kun je gemakkelijk aan het handvat optillen zonder je te verbranden.

Snelheid

Als je snel een warme maaltijd wil bereiden, kan je waterkoker goed van pas komen. Je kunt bijvoorbeeld  een zakje kant en klare noedels of soep in een kom te doen en er kokend water uit de waterkoker bij te gieten.

Warm water waar je maar wil

Als je de keuken moet delen met huisgenoten, heb je misschien niet altijd zin om naar de keuken te gaan om warm water voor een kop thee op het gezamenlijke gasfornuis te koken. Misschien staan je huisgenoten net te koken. Met een waterkoker doe je dat gerust op je eigen kamer.

Kalkvrij water

Veel waterkokers hebben een kalkfilter, waardoor je je thee met heerlijk zacht water kunt zetten. Dat komt de smaak ten goede.

Gemakkelijk schoon te maken

Doordat waterkokers aan de bovenkant een brede opening hebben zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Zeker ten opzichte van een fluitketel, die waar je lastig bij de moeilijke hoeken kunt komen.

Waterindicator en warmhoudfunctie

Praktisch alle waterkokers zijn voorzien van een waterindicator die aangeeft hoeveel water er in het apparaat zit. Zo kook je nooit te veel of te weinig water. Je verbruikt zo ook nooit te veel energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like