Voor goede hygiëne zorgen in je restaurant

Heb jij een eigen restaurant of werk jij in een restaurant? Dan weet jij vast hoe belangrijk het is om voor een goede hygiëne te zorgen in de keuken. Continu je handen wassen met zeep en je haar goed uit de weg halen om te voorkomen dat er haren in de keuken terecht komen. Wanneer mensen naar een restaurant gaan dan verwachten zij dat deze schoon is. Iedere goede horeca ondernemer stelt dan ook een hoge waarde aan de hygiëne in zijn of haar restaurant. Je restaurant goed georganiseerd, netjes en schoon houden is best nog wel een aardige klus. In deze tekst gaan wij jou vertellen hoe jij dit makkelijker kunt doen, met de hulp van bijvoorbeeld Brada verpakkingen.

Vervang je keukengerei regelmatig

Je hebt het misschien al eens gehoord, maar je keukengerei zoals vaatdoeken en schuursponsjes zijn een echte broedplaats voor bacteriën. Dit is een grote boosdoener voor de hygiëne in je restaurant. Uit veel onderzoeken is er gebleken dat je in sommige gevallen zelfs nog beter schoonmaakt met een stuk kipfilet dan met een vaatdoekje. Wanneer jij je vaatdoekjes en sponsjes niet zeer regelmatig vervangt, dan krijg je een echte broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen. In een restaurant moet je dit natuurlijk zeker niet hebben. Om dit te voorkomen kun je daarom beter andere soorten doeken gebruiken of je doeken erg vaak weggooien en vervangen door nieuwe doeken.

Bewaar je voedsel goed

Om te voorkomen dat je eten besmet raakt met ziektekiemen of bacteriën, moet je dit eten goed bewaren. Enkel een folietje over het eten doen, voldoet hier niet aan. Zelfs dan krijgen bacteriën nog de kans om op het eten te komen en zich te vermenigvuldigen. Een goede manier om te zorgen dat je eten zo hygiënisch mogelijk blijft en ook nog eens voor een langere tijd te gebruiken is, is door dit goed te verpakken. Gebruik hier bijvoorbeeld vacuüm zakken voor. Doordat alle lucht uit het de verpakking wordt gehaald, kunnen er geen bacteriën meer bijkomen. Ook wanneer jij de verpakking aanraakt met je handen, komt dit niet in aanraking met het eten zelf. Op die manier zorg je ervoor dat het eten zo vers mogelijk blijft. Je kunt het langer bewaren en zorgt voor zo min mogelijk bacteriën.

Je voedsel hygiënisch vervoeren

Naast het bewaren van het voedsel dat op een hygiënische manier moet gebeuren, is het ook van belang dat het eten op een goede manier wordt vervoerd. Een goede manier om dit te doen is door gebruik te maken van kratzakken. Kratzakken zijn plastic zakken die je in de kratten stopt waarmee jij je eten vervoert. Op die manier komt het eten niet in aanraking met de krat zelf. Mensen raken de krat veel aan wanneer deze wordt vervoerd, waardoor er veel bacteriën op komen te zitten. Door in de kratten plastic zakken te stoppen, kun je voorkomen of verminderen dat er veel bacteriën bij de inhoud komt. Door de transparantie van de zakken kun je wel nog zien wat er in de kratten zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like