Vegan Tomatensoep: een snel en makkelijk recept

Deze Vegan Tomatensoep is gemaakt met simpele ingrediënten en is nog voller dankzij de toevoeging van glutenvrije pasta. Het is gemaakt in één pot, wat opruimen eenvoudig maakt en het is het ultieme gezellige soeprecept.

Kom soep met pasta

Het recept voor vegan tomatensoep is hier. Herinnert tomatensoep je aan je kindertijd? Voor mij doet het me denken aan de universiteit, want toen begon ik echt te genieten en te waarderen van alles wat tomatensoep is. Hier het recept dat ik toen liet inspireren door deze versie, maar ondertussen helemaal van mezelf maakte:

Stap 1:
Voeg de tomaten, ui en knoflook toe aan een grote pan of braadpan, samen met de olijfolie, en bak 3-4 minuten.

Stap 2: sudderen
Voeg vervolgens de tomatenpuree, harissapasta, oregano, bouillon en water toe en breng het aan de kook, laat het vervolgens sudderen en laat het 10 minuten sudderen.

Stap 3: Blenden:
Zodra de tomaten zacht zijn, doe je een van de volgende twee dingen: 1) gebruik een staafmixer om de soep in de pan te mengen, of 2) giet de soep in een blender en mix tot hij glad is. Als je voor optie 2 kiest, zorg er dan voor dat je op laag mixt, want de soep zal erg heet zijn. Natuurlijk is er ook de optie om te kiezen voor een echte soepblender, wat mijn vriend Carl doet: die combineert stappen 2 en 3 voor jou!

Stap 4: Voeg de pasta toe.
Zodra de soep is gemengd, voeg je de pasta toe aan de soep en kook je het hele mengsel niet langer dan 10 minuten, zodat de pasta kan koken. Als je een blender hebt gebruikt om alles te mengen, giet je het gewoon terug in de pan en voeg je de pasta toe.

De laatste stap is om een ​​scheutje melk toe te voegen (zuivelvrij of zware room).

Een ding dat ik moet vermelden, is dat dit recept voor veganistische tomatensoep harissa bevatte, wat het een vleugje smaak en specerijen geeft. Je kunt harissa-pasta in de winkel vinden – en ik zal zeggen dat een klein beetje meer da genoeg gaat zijn – maar als je er geen kunt vinden, kun je het weglaten en dit recept zal nog steeds heerlijk zijn. Als alternatief kun je wat online kopen als dat gemakkelijker is. Online is natuurlijk ook veel meer te vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like