Sous vide: wat is het? En hoe kun je het bereiden?

Wellicht heeft u er al wel eens van gehoord, maar veel mensen weten nog niet wat sous vide koken is. Het is echter wel goed om te weten, omdat je er heerlijke dingen mee kunt maken. Je kunt in het kort zeggen dat sous vide staat voor perfecte garing, dat gemakkelijk en te herhalen is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een warm waterbad. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat uw eten eigenlijk altijd perfect gaar is, zonder dat u helemaal aan de slag hoeft met allerlei pannen.

Waar kunt u sous vide voor gebruiken?

Sous vide is dus het proces waarbij in vacuüm verpakte etenswaren langzaam worden gegaard. In plaats van door gebruik te maken van vuur en pannen, worden de etenswaren gegaard door middel van een waterbad. U kunt dus ook kiezen voor sous vide apparaat. Dit kunt u gebruiken voor verschillende soorten etenswaren. Zo kunt u bijvoorbeeld vleeswaren en vis goed en snel garen door middel dit proces. Maar ook vruchten, desserts, groente en zelfs cocktails kunnen goed worden bereid door middel van sous vide.

Hoe kunt u sous vide gaan koken?

Hiervoor heeft u bijna niets nodig. Het enige wat wel van groot belang is, is het waterbad. Hiervoor kun je speciale apparaten aanschaffen. Deze zorgen ervoor dat uw waterbad heel precies op dezelfde temperatuur blijft en uw eetwaren dus heel constant gegaard worden. Hierdoor krijgt uw gerecht de perfecte garing zonder dat er ook maar een kans bestaat dat het verbrandt. U kunt dus al bijna gedag zeggen tegen al die keren dat uw biefstuk net een beetje te taai is, of dat uw kerstdiner net niet helemaal perfect was. Met sous vide zorgt u ervoor dat er altijd een perfecte gegaarde maaltijd op tafel staat. Het allerfijnst aan deze manier van koken is dat dit een voorspelbare manier van koken is. U weet eigenlijk van tevoren al precies dat het zo gaat smaken zoals u wilt dat het gaat smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like