Plantaardige plaattaart

Toen de lockdown begon waren wij, drie studenten uit Groningen, naarstig op zoek naar een nieuwe hobby. Met alleen de supermarkten die nog open waren, viel onze keuze al snel op een topcarrière als influencer. Toen we na een week de vijftig volgers hadden bereikt op ons Instagramaccount @hemelsegerecht, vloeide de champagne dan ook rijkelijk. Misschien liepen we iets te hard van stapel, maar het is belangrijk om alle kleine successen te vieren in deze coronatijd.

We besloten vanaf dat moment onze ziel en zaligheid te leggen in het wekelijks uitproberen en delen van nieuwe veganistische recepten. Onze carrièreswitch bracht ons niet alleen nieuwe recepten, maar ook nieuwe vrienden: zo stuurden we kerstkaartjes naar onze collega’s in binnen- en buitenland.

Maar, hoe leuk dit allemaal ook klinkt, we moeten realistisch blijven: het leven van een influencer gaat niet alleen over rozen. Vaak zijn er wel vier afwasrondes per avond, kost de fotoshoot meestal zoveel tijd dat we ons eten koud moeten nuttigen en bezwijkt onze vriendschap soms bijna aan de discussies over welke kleur theedoek ter achtergrond moet dienen voor de foto. Desalniettemin zijn we heel erg blij met onze nieuwe hobby en alles wat erbij komt kijken.

Zo is deze plaattaart een van de spektakelstukken die ons account rijk is. We maakten het in onze oesterzwammenfase (we aten ze destijds op dagelijkse basis), maar voor eenieder die zich niet in deze fase bevindt, is dit ook zeker een lekker recept.

Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 wortels
• 2 pastinaken
• 1 rode ui
• 150 gram oesterzwammen
• 200 gram spruitjes
• 1 potje veganistische pesto
• 9 plakjes bladerdeeg (origineel)
• verse dille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bakpapier op de bakplaat en beleg het met de plakjes bladerdeeg zodat de hele plaat gevuld is. Bestrijk deze bodem met de pesto.

Halveer de spruitjes en snijd de pastinaak en wortel in kleine reepjes. Kook deze groenten vijf minuten in een pan met water. Snijd ondertussen de rode ui in reepjes. Leg de ui samen met de gekookte groenten op de met pesto bestreken bladerdeegbodem.

Doe het geheel 15 minuten in de oven en snijd ondertussen de oesterzwammen in grove stukken. Doe deze daarna samen met de geknipte dille op de plaat. Doe je gerecht daarna nog eens 5-10 minuten in de oven. Laat het vervolgens nog even afkoelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like