Philips op het gebied van koffie: wel of geen goede keuze?

Philips is een merk dat wereldwijd producten verkoopt: van medische apparatuur tot koffiemachines. De meeste bezoekers van onze site hebben keukenapparatuur van Philips is huis: bijvoorbeeld een blender of een airfryer. Philips verkoopt verschillende typen koffiezetapparaten: van filter koffiemachines tot koffiemachines met bonen. Omdat wij natuurlijk ook wel van een lekkere kop koffie houden, gaan we het vandaag eens hebben over het aanbod van Philips in de koffiewereld.

Het merk Philips

Wat je waarschijnlijk niet wist is dat Philips koffiezetapparaten onder verschillende namen verkoopt. Naast de merknaam Philips heeft het ook dochterondernemingen zoals Gaggia en Saeco in beheer. Beide merken zijn Italiaans en hebben een gevestigde naam in de koffiewereld. Onder het merknaam Saeco worden voornamelijk volautomatische koffiemachines verkocht en onder het merknaam Gaggia verkoopt het bedrijf uit Eindhoven voornamelijk pistonmachine. 

Assortiment met volautomatische koffiemachines

Het grootste gedeelte van de omzet komt binnen via de verkoop van Philips Latte Go koffiemachines. Dit is een succesvolle nieuwe serie van Philips die in 2019 werd uitgebracht. Latte Go staat voor het melksysteem van Philips wat slechts uit één onderdeel bestaat. Het voordeel hiervan is dat je het melkreservoir heel makkelijk schoonmaakt na afloop van gebruik.

Voor andere koffiemachines van Philips breng je een bezoek aan de keuzehulp Philips koffiemachines op baristaworden.nl

Waar staat Latte Go precies voor?

Bij alle Philips Latte Go koffiemachines krijg je standaard keramische maalschijven, een waterfilter, een intuïtief touchscreen en het Latte-Go melksysteem meegeleverd. Er zit weinig verschil in het ontwerp van de koffiezetapparaten. Het assortiment van Latte-Go is opgedeeld in:

  • Philips 2200-serie
  • Philips 3200-serie
  • Philips 4300-serie
  • Philips 5400-serie

Er zijn ook modellen beschikbaar uit de 2200-serie met een stoompijpje, waarbij je het melk dus handmatig opschuimt. De resultaten hiervan zijn vaak niet goed en daarbij kost het veel tijd waardoor je er in de praktijk weinig gebruik van maakt. Hoe hoger het modelnummer, hoe luxer de koffiemachine. Het verschil tussen de 2200-serie en 3200-serie is minimaal; het grootste verschil zit hem in de 4300-serie waarbij je uit meer melkspecialiteiten kunt kiezen, meer koffie profielen kunt opslaan en een RVS behuizing hebt.

Wanneer geen Philips koffiemachine kopen?

Bij Philips draait het met name om een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Ze kunnen groot inkopen, waardoor ze ook goedkoop kunnen verkopen. Je ziet dus dat je bij Philips meerdere mogelijkheden krijgt voor minder geld. Maar dat wil nog niet zeggen dat de smaak van de koffie beter is of dat het koffiezetapparaat lang meegaan.

Dat is overigens bij de meeste merken wel zo. De meeste volautomatische koffiemachines die binnen de prijsrange van 400 euro worden aangeboden bestaan uit veel kunststof. Deze machines zijn gemaakt om maximaal 4 – 5 jaar mee te gaan. In de praktijk gaan ze vaak nog eerder stuk. Wil je echte kwaliteit dan kies je voor een Jura koffiemachine, maar die zijn ook een paar honderd euro duurder. Wel zetten ze betere koffie naar mijn mening.

Philips filterkoffiezetapparaten

Het begon voor Philips natuurlijk allemaal bij filter-koffiezetapparaten. Nog geen twintig jaar geleden had iedereen wel zo’n ding in huis staan. En nog steeds zijn ze erg populair: je zet er namelijk veel koffie mee voor weinig geld. Waar je een Philips filter-koffiezetapparaat voor een paar tientjes koopt, ben je voor een volautomatische koffiemachine meer dan 300 euro kwijt. Daarbij kan er aan een volautomaat ook veel meer stuk gaan dan een filter-koffiezetapparaat en zijn ze minder geschikt voor verjaardagen of momenten waarbij je veel koffie in één keer wilt zetten.

Philips filter-koffiezetapparaten zijn altijd populair gebleven. Vandaag de dag heeft Philips een aantal innovaties doorgevoerd en waren ze de eerste die een filter apparaat met ingebouwde bonenmaler op de markt brachten, namelijk Philips Grind & Brew.. Zo geniet je altijd van versgemalen koffie en hoef je dus geen volautomatische koffiemachine te kopen. Dit is een aanrader wanneer je geen baat hebt bij een cappuccino of een flat white.

Philips Senseo

Senseo is een zettechniek van Philips die eigenlijk alleen succesvol werd in Nederland. Dat kwam ook omdat Nespresso op hetzelfde moment op de markt werd gebracht, waarvan veel mensen vonden dat de koffie beter smaakte. In Nederland bleek Senseo wel te werken, misschien ook om het feit dat het veel goedkoper koffie zetten is dan Nespresso of Dolce Gusto koffie. Zo betaal je voor een Senseo pad ongeveer 10 cent terwijl een capsule al gauw 30 cent kost. Dat is bijna 3 keer zo duur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like