Overheerlijk Chinees eten: geniet van authentieke gerechten en traditionele kooktechnieken

Met de opkomst van fusion restaurants, is het lastig om in Nederland een authentiek Chinees restaurant te vinden. Veel eetgelegenheden maken namelijk gebruik van kooktechnieken die zowel de Chinese keuken als de Nederlandse keuken weerspiegelt, waardoor de traditionele bereiding van Chinese gerechten in het niet valt. Jammer, want de Chinese keuken heeft ontzettend veel te bieden! Als je ergens plaatsneemt om te genieten van echt Chinees eten, is het keer op keer een verrassing welke gerechten je voor je krijgt. Wees niet bang om iets nieuws te proberen en ontdek jouw nieuwe favorieten!

Verschillende Chinese keukens

Chinese gerechten kunnen opgedeeld worden in verschillende keukens. De Kantonese keuken is veruit de meest befaamde keuken van allen. Tijdens het bereiden van gerechten uit deze keuken, wordt er veel gebruik van knoflook gemaakt. Ook staat deze keuken bekend om het feit dat zij alle delen van dieren proberen te gebruiken in hun gerechten, waardoor zij verspilling tegengaan.

De Sichuankeuken is een andere keuken die een spotlight verdient. Gerechten uit deze keuken zijn namelijk erg pittig en hebben veel sterke smaken. Dit komt mede door de sezchuanpeper, die zijn oorsprong vindt in de Sichuanprovincie in het zuidwesten van China. Deze peper voegt een scherp randje aan maaltijden toe, maar kenmerkt zich ook door een licht anijs-achtige smaak. Wanneer je Chinees eten uit de Sichuankeuken voorgeschoteld krijgt, wordt je ongetwijfeld altijd verrast. 

Traditionele bereiding door een Chinese chefkok

Wil je genieten van echt Chinees eten? Kies er dan voor om te eten bij een restaurant dat een Chinese chefkok in de keuken heeft staan. Een chefkok uit het land zelf, kent de gerechten het best. Ook weet hij of zij hoe alle ingrediënten het best tot hun recht komen, en wat de traditionele manier van bereiden is. 

Ondanks de vele fusion restaurants, zijn er in Nederland een aantal authentieke, Chinese restaurants te vinden die wél gebruik maken van traditionele kooktechnieken en een aloude manier van bereiden. Ontdek de vele smaken, specerijen en technieken die de Chinese keuken gebruikt en geniet van de gerechten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like