5x gordijnen voor de keuken

De keuken is de plek waar jij de lekkerste gerechten bereidt en waar je gezellig tafelt met de familie of vrienden. Het is daarom belangrijk dat de raambekleding functioneel en decoratief is. Houd bij de aanschaf van raamdecoratie voor de keuken rekening met voldoende lichtinval, in hoeverre het gemakkelijk te reinigen is en denk aan de invloed op je privacy en/of het naar buiten kijken. Ontdek 5x zeer geschikte raamdecoratie voor de keuken.

1.Transparante plissé

Plisségordijnen zijn tijdloze en veelzijdige raamdecoratie en zijn gemakkelijk in gebruik. Een transparante stof is een doorzichtige stof waar je doorheen kunt kijken. Je krijgt zo voldoende daglicht binnen, maar de plissé haalt de scherpte uit het zonlicht. In een ruimte als de keuken of de woonkamer is het prettig als je veel licht hebt. Privacy is hier vaak iets minder belangrijk. De voordelen van plisségordijnen van www.plissegordijnenexpert.nl op een rij:

  • Eenvoudig te reinigen: demonteren en met de hand wassen
  • Goed bestand tegen water
  • Sfeervol en praktisch
  • Bepaal zelf lichtinval en privacy
  • Transparant of semi-transparant

2. Top down bottom up plissé

Een top down bottom up plisségordijn is de bekendste uitvoering van plissés. De naam zegt het al: de bovenkant kan zakken en de onderkant kan omhoog. Dat zorgt er dus voor dat de stof in het midden kan hangen. Met een top down bottom up plissé kun je steeds eenvoudig jouw gewenste lichtinval en privacy bepalen. Kies in de keuken voor transparant of semi-transparante stof. Je hebt veel vrijheid om de lichtinval te bepalen en het doek naar wens op te hangen:

• Het doek vrij hangen op ooghoogte (in het midden van het raam)
• Het doek helemaal openen voor meer licht en zonwarmte
• Het doek helemaal sluiten voor meer isolatie en privacy

3. Duo rolgordijnen op maat

Steeds meer mensen stappen over van ‘gewone’ rolgordijnen naar duo-rolgordijnen. Duo rolgordijnen zijn een uitstekende uitkomst voor de keuken. De gordijnen zijn gemaakt van polyester, waardoor ze zeer eenvoudig te reinigen zijn. Met een duo-rolgordijn bepaal je bovendien zelf de lichtinval en privacy in je kamer. ’s Avonds kun je eenvoudig de inkijk wegnemen. Wil je juist meer licht in huis? Dan rol je het duo-gordijn helemaal open.

4. Licht doorlatend rolgordijn

In elke kamer is een ander soort lichtinval gewenst. Zo is het in slaapkamer bijvoorbeeld fijn als zo donker mogelijk is, terwijl het in de keuken juist fijn is dat er veel licht binnenkomt. Omdat het in de keuken prettig is als je veel licht hebt, kun je het best gaan voor een transparant of semi-transparante stof. Hierdoor kun je alles goed zien.

  • Een transparante stof is een doorzichtige stof waar je doorheen kunt kijken. Je krijgt zo veel daglicht binnen, maar de scherpte wordt uit het zonlicht gehaald. In een ruimte als de keuken is dit ideaal. Wel kan er van buiten naar binnen worden gekeken in de avond.
  • Die inkijk heb je niet bij semi-transparante stof. Semi-transparant geeft dus meer privacy, maar laat wel veel licht binnen.

5. Brede jaloezieën van hout

Het grootste voordeel van jaloezieën in de keuken, is dat ze makkelijk schoon zijn te maken. Ideaal als het raam dicht bij het aanrecht of gasfornuis of kookplaat is. In een keuken is licht belangrijk. Bij jaloezieën bepaal je zelf de mate van lichtinval: ophalen of in open stand?

In een keuken worden vaak dezelfde jaloezieën gehangen als in de woonkamer, omdat dit zorgt voor een mooi geheel. Het meest populair tegenwoordig zijn de brede houten jaloezieën, want dit brengt een mooie robuuste en strakke sfeer met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like