Overal de beste koffie zetten

Of je nu een horecazaak hebt, goede koffie op de werkvloer wil of gewoon thuis professioneel koffie wil zetten, met een VBM espressomachine kun je het bereiken. Een VBM espressomachine is namelijk één van de beste espressomachines op de markt. Dat betekent niet dat je alleen een lekkere espresso zet met het apparaat. Ook andere soorten koffies kun je eenvoudig op de juiste manier zetten met de VBM espressomachine. De enige vraag is welke machine je precies kiest. Er zijn namelijk meerdere opties.

Wel of geen warmtewisselaar?

Als je veel verschillende soorten koffie zet, zoals bijvoorbeeld op de werkvloer of in een horecazaak zal gebeuren, is het handig om te kiezen voor een VBM espressomachine met warmtewisselaar. Een espressomachine zonder warmtewisselaar gebruikt namelijk alleen een waterboiler, waardoor water voor koffie te heet kan zijn als je net de stomer hebt gebruikt. Een warmtewisselaar zorgt dat water voor het stomen naar een aparte boiler gaat. Zo voorkom je dat je de koffie verbrandt tijdens het zetten. Als je enkel espresso drinkt, is de warmtewisselaar minder relevant.

Combineer met een bonenmaler

Voor echt goede en verse koffie, of dat nu een espresso of cappuccino is, kies je ook nog voor een bonenmaler. Je kunt natuurlijk gemalen koffie kopen uit een verpakking, maar met een bonenmaler zorg je dat je je eigen gemalen koffie maakt. Je kunt dan zelf bepalen hoe grof of fijn je de koffie gemalen wil hebben. Je koopt daarvoor natuurlijk bonen. Die blijven een stuk langer vers dan gemalen koffie uit een verpakking. Door je VBM espressomachine te combineren met een bonenmaler, heb je altijd de meest verse en lekkerste koffie in huis of op de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like