Op zoek naar een cadeau? Deze speciaalbieren zijn heerlijk

Tegenwoordig kun je overal wel een speciaalbiertje bestellen. De verschillende varianten vliegen je om de oren en soms is het kiezen uit de grote hoeveelheid brouwerijen en soorten speciaalbier best wel lastig. Daarom helpen wij je verder om een goede keuze te maken die volledig past bij jouw smaakpapillen. En ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend of collega? Ook dan ben je bij dit artikel aan het goede adres.

Oneindig veel variaties

Soms kan de hoeveelheid mogelijkheden je duizelen. Dan is het goed om te weten welke speciaalbieren bij jou passen. Allereerst kun je bepalen hoeveel procent alcohol je lekker vindt om te drinken. Er bestaan zwaardere speciaalbieren met een hoger alcoholpercentage, zoals dubbels en tripels. Begin je binnenkort aan je eerste speciaalbiertje? Dan is het af te raden om direct een tripel te bestellen. Dit zijn zwaardere speciaalbieren. Als beginner is het een veilige optie om met frisse en lichte speciaalbieren te beginnen zoals een lentebiertje. Of kies bijvoorbeeld voor een blond bier of een witbier. Deze bieren bevatten over het algemeen niet meer dan 6 of 6,5% alcohol. Maar let ook op de verschillende smaken van het bier. Houd je van kruidige drankjes? Dan kun je kiezen uit veel verschillende Ipa’s. Deze zijn vaak wat kruidiger van smaak. Ben je fan van fruitig? Ga dan op zoek naar een witbier met een citrus afdronk of kies voor een tropisch biertje dat veel in de zomer geschonken wordt.

Alcoholpercentage

Over het algemeen hebben speciaalbieren een hoger alcoholpercentage dan de gemiddelde pilsjes van de tap. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Tegenwoordig zijn alcoholvrije speciaalbieren razend populair. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met de gezondheid, maar ook mensen die simpelweg geen of minder alcohol willen drinken kunnen zo genieten van een heerlijk speciaalbiertje. Overigens doet de smaak er niet aan onder. Maar ook de meeste zomerse speciaalbiertjes zijn wat lager in alcohol, zodat je in het zonnetje rustig kunt genieten. Dat wil trouwens niet zeggen dat winterse speciaalbieren per definitie hoog in alcohol zijn. Donkere stout ziet er dan wel zwaar uit, maar het alcoholpercentage ligt gemiddeld rond dat van een pilsje van de tap.

Drinkbare cadeaus om samen uit te proberen

Weet je niet wat voor cadeau je moet geven aan die ene vriend of collega? Doe dan eens bier cadeau. Zo verras je iemand met misschien wel zijn of haar favoriete biertje, of introduceer je jouw favoriete speciaalbiertje. Je kunt er ook voor kiezen om een bierpakket cadeau te doen en een persoonlijke bierproeverij te houden. Zo kunnen jullie samen onbekende speciaalbieren uitproberen of genieten van bijvoorbeeld de iconische speciaalbieren uit België. Drinkt jouw vriend of collega geen alcohol? Ook voor hen is er een heerlijk speciaalbierenpakket zonder alcohol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like