Lekker bij warm weer: drie leuke tips voor een frisse salade in de zomer!

Op de warme zomerdagen proberen we altijd lekker af te koelen – zelfs tijdens de maaltijden willen we dat natuurlijk ook heel graag. Deze salade recepten zijn de ultieme frisse, gezonde en kleurrijke alternatieven voor een verse lunch of diner! Snel te bereiden en ook ideaal voor een lichte maaltijd, natuurlijk altijd gebaseerd op een groente, meestal met groene bladeren, ook te combineren met eindeloze hoeveelheden aan ingrediënten om aan ieders smaak te voldoen. Hier zijn de drie kleine tips:

Dressings

Wanneer je besluit om zomerse salades te bereiden, zijn er echt geen regels als het gaat om het maken van de dressing! Je kunt ook je fantasie gebruiken, maar het is meestal het beste om te beginnen met een simpele basis van olie of azijn. En als je niet van azijn houdt, ga dan bijvoorbeeld voor mosterd, mayo of ansjovispasta.

De Ingrediënten

Als je je salades een extra mooie touch wilt geven, gebruik dan wat voorgekookte ingrediënten, zoals bijvoorbeeld heerlijke gegrilde vis, romige gesmolten kaas of gekookte gemarineerde kip. Kies je favoriete smaken! Hier kan je alvast wat inspiratie opdoen!

Pas op voor de temperatuur!

Wanneer je de door jou geselecteerde ingrediënten in een salade mengt, zorg er dan voor dat ze allemaal op kamertemperatuur zijn, maar ze kunnen waarschijnlijk het beste koud worden geserveerd als ze eerder zijn gekookt. Wees ook voorzichtig, want de hitte kan de groene bladeren beschadigen en verdorren. Dat zou jammer zijn natuurlijk.

Een recept voor zomerse salades! Hier is een recept.

Mozzarella Salade – Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 4 oz mozzarella
– 4 oz komkommers
– 4 oz verdorde tomaten
– 4 oz verse ansjovis
– appelcider azijn (zeer gezond!)
– laurierblaadjes – peper – verse kruiden – extra vierge olijfolie

Methode:

Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet ze apart in de koelkast. Haal dan de schil van de komkommers en snijd ze in reepjes, waarbij je het centrale deel met de zaadjes verwijdert. Julienne de verdorde tomaten. Maak de verse ansjovis schoon en marineer ze enkele minuten in de appelazijn, een snufje peper en een scheutje olie. Kruid alle ingrediënten apart en bord. Werk af met gemarineerde ansjovis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like