Ken jij de gezondheidsvoordelen van propolis al?

Je gezondheid is natuurlijk heel erg belangrijk. Daarom is het altijd goed om genoeg te bewegen en om te proberen om gezond te eten. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om vitamines te slikken en om elke dag genoeg water te drinken. Naast al deze zaken zijn er ook nog genoeg andere dingen die heel erg goed zijn voor jouw gezondheid. Eén van deze dingen die goed zijn voor je gezondheid is propolis. Nu kan ik me heel goed voorstellen dat jij hier nog nooit van hebt gehoord en je afvraagt wat dit precies is en waar het goed voor is, dat vertel ik je graag!

Wat is propolis?

Je vraagt je misschien af wat propolis precies is? Dat vertel ik je graag! Propolis is een soort lijm achtig goedje dat gemaakt wordt door bijen, ze maken dit uit sap van planten en komen. Bijen gebruiken deze substantie om kieren en gaten in een nest te dichten en de wanden van dit nest te bekleden. Propolis bestaat uit een soort mengsel van balsems, bijenwas en bepaalde oliën. Hiernaast bevat het ook nog veel vitamines A,B,C en E, stuifmeel en een aantal zuren. Een leuk feitje, propolis wordt ook wel kithars genoemd!

Waar is het goed voor?

Het gebruik van propolis heeft veel voordelen, niet alleen voor de bijen maar ook voor ons! De bijen gebruiken propolis voor het bescherming tegen ziekten en virussen en om hun warme en vochtige omgeving vrij te houden van schimmels. Voor de mens heeft propolis ook gezondheidsvoordelen. We kunnen het goed gebruiken voor het behandelen van wonden en voor huidproblemen. Hiernaast kan je het ook gebruiken om je algemene weerstand te verbeteren en er zijn ook aanwijzingen dat het een positief effect zal hebben op onze ingewanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like