Hoe zet je koffie met een cafetière?

Begin jij de dag ook het liefst met een heerlijke kop koffie? Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren voor het maken van jouw kop koffie! Gewoon op de ouderwetse manier met een filter koffiezetapparaat of gewoon koffie opschenken? Met de moderne koffiezetapparaten van nu is het bijna niet meer nodig naar het terras te gaan om van een heerlijke cappuccino te genieten, want deze maak je heel eenvoudig thuis! Maar goed, wil je echt genieten van de lekkerste en meest verse koffie? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij die maakt!

Wat is een cafetière

Met een cafetière, ook wel een French Press genoemd, maak jij heel eenvoudig de meest verse koffie die je je maar kan wensen. Een cafetière bestaat uit een glazen pot met een metalen filter die de koffie filtert. Het voordeel ervan is dat je geen koffiefilter nodig hebt voor het zetten van je koffie, want deze zit al in de cafetière zelf! Het enige wat je nodig hebt is warm water en koffie! Om je koffie nog verser te maken kan je zelfs eerst ook nog je eigen bonen malen en deze gebruiken! Zo is de koffie wel echt het allerlekkerst en vers!. Maar je kan natuurlijk ook gewoon koffie uit de winkel of een koffiespeciaalzaak halen. Dit is toch voor velen toch een stuk makkelijker.

Hoe werkt het?

Het gebruiken van een cafetière is heel eenvoudig. Zoals eerder aangegeven heb je alleen koffie en warm water nodig en natuurlijk de cafetière zelf. Hiervoor kun je kiezen uit 3 verschillende soorten koffie, namelijk gemalen koffie, gemalen koffiebonen en Italiaanse mokka koffie. Je vult dus eerste de cafetière met de koffie naar keuze. Je hebt ongeveer 12 gram koffie nodig per kopje. Als de koffie in de cafetière zit schenk je hier heet water bij en laat je de koffie ongeveer 10 minuten intrekken. Hierna duw je langzaam de zeef naar beneden. Daarna kan jij genieten van een heerlijke kop verse koffie!

Koffietijd!

Nou heb je eindelijk je koffie klaar en kan je ervan genieten. Maar wat nou als je veel te veel hebt? Of je gaat lekker picknicken met je vrienden en wil de koffie lekker lang warm houden. Gebruik dan een thermosfles met een goede thermosfles houd je je koffie urenlang op temperatuur. Dit zorgt ervoor dat je nog langer kan genieten van een warme kop koffie! Serveer hier een heerlijk stuk zelfgemaakte appelgebak bij die net uit de oven komt en met een beetje slagroom en je dag kan niet meer stuk! Dat is nou echt genieten toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like