Hoe kun je gezonde voeding lekkerder maken?

Gezond eten kan soms lastig zijn, veel gezond eten is namelijk meestal niet zo lekker als al het ongezonde voedsel. Als je toch gezond wilt eten, kun je er van alles aan doen om het eten alsnog lekkerder te maken. Hieronder vertellen wij je verschillende tips om je eten lekkerder te maken, zonder het ongezonder te maken.

Kruiden en specerijen

Het klinkt voor de hand liggend, maar toch veel mensen vergeten om hun eten te kruiden. Verschillende kruiden kunnen jouw eten namelijk een stuk smakelijker maken. Het fijne aan kruiden is dat je er niet veel van nodig hebt per gerecht en er zitten ook nog eens weinig calorieën in. Het kan lastig zijn om te bepalen welke kruiden lekker zijn met elkaar en welke je precies moet kopen. Je kunt dan het beste zoeken naar “Online kruiden kopen”, vaak staan hier ook nog tips over hoe je het eten het beste kan kruiden. 

Zoet maken

Wist je dat je je eten zoeter kan maken zonder ongezonde suikers er in te verwerken? Denk bijvoorbeeld aan honing, veel mensen doen dit alleen in hun thee, maar je kan het ook gebruiken om je eten zoeter te maken. Van honingsuiker moet je natuurlijk ook niet teveel nemen, suiker blijft immers suiker. Maar omdat er ook nog allemaal extra voedingsstoffen in zitten, is honing een gezondere optie als puur suiker. 

Pittigheid

Je zult het vast herkennen, overal een beetje zout op gooien om het lekkerder te maken. Maar zout is niet heel goed voor je, daarom kan je zout beter vervangen. Door je eten pittiger te maken, zal het minder snel opvallen dat er geen of weinig zout door het voedsel heen zit. Pepers zijn vaak laag in calorieën waardoor dit de perfecte zoutvervangers zijn.

Soort bestek

Het klinkt misschien gek, maar bestek kan de perceptie van smaak enorm beïnvloeden. Er zit namelijk een groot verschil in plastic, hout en zilveren bestek. Je eten smaakt over het algemeen het lekkerst met zilver bestek, dit komt omdat je brein hout en plastic associeert met Fastfood restaurants, of eten voor onderweg. Door zilver bestek te gebruiken krijg je dus een luxer gevoel en zal het eten automatisch lekkerder smaken. 

Gezond eten kan soms lastig zijn, zeker met al het lekkere ongezonde eten dat er op de markt is. Maar je kan dit gezonde voedsel net zo lekker maken als het ongezonde door gebruik te maken van bijvoorbeeld kruiden en specerijen, natuurlijke zoetmakers, pittig in plaats van zout en door zilver bestek te gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like