Hoe goedkope wijn vinden die tòch echt lekker is: drie tips

Ga voor goedkoop wit in plaats van goedkoop rood

Als u op zoek bent naar een bevredigende goedkope wijn, zullen uw smaakpapillen over het algemeen veel gelukkiger zijn als u een paar euro uitgeeft aan een fles wit dan aan een fles rood. Dit komt omdat rode wijn veel meer tijd kost – en veel meer geld aan het einde van de wijngaard – om uiteindelijk goed te komen, wat betekent dat hoe goedkoper een fles rode wijn is, hoe slechter hij zal zijn.

In tegenstelling tot rode wijn is witte wijn niet bedoeld om zo lang te rijpen en wordt hij over het algemeen aan de fruitige kant geconsumeerd, wanneer de druif nog jong is (met uitzonderingen natuurlijk, zoals muscadet en chardonnay, die inherent droge witte wijnen zijn). Voor bestedingsdoeleinden krijgt u echter meer waar voor uw geld op een witte dan op een rode.

Vermijd populaire jaargangen

Hoewel chardonnay, cabernet sauvignon en pinot grigio de meest populaire – en alomtegenwoordige – wijnen zijn, is de kans groter dat winkeliers ze tegen een hoger tarief verkopen. In plaats van iets mainstream te kiezen, kies je een nieuwe druivensoort – een druivensoort die misschien niet zo bekend is of zelfs een waarvan u misschien nog nooit heeft gehoord, zoals baga, sumoll of greco nero.

Wees niet supergoedkoop

Hoewel er vele zeer goedkope wijnen te vinden zijn, soms zelfs van een of twee euro, is de kans vrij klein dat u echt oprecht van zoiets goedkoops gaat genieten. Op zichzelf is de smaak wellicht nog wel te pruimen.

Het probleem met goedkope wijn is dat het een inherent zoet smaakprofiel heeft en hoewel daar niets mis mee is, creëert het feit dat het in massa wordt geproduceerd, in combinatie met de neiging van wijngaarden om overrijpe druiven en toegevoegde suiker te gebruiken, een wijn die prima kan smaken, zij het overdreven zoet, maar zal u de volgende dag waarschijnlijk een brullende hoofdpijn bezorgen.

Reserveer die zeer goedkope flessen voor wijncocktails of koken en geef in plaats daarvan uw geld uit aan het drinken van wijnen die zelfs een paar euro meer kosten – het is absoluut de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like