Eindeloos variëren met couscous

Couscous is een product dat gemaakt wordt van durumtarwe. In Nederland zijn er veel mensen dol op couscous, al wordt het niet in ons land geproduceerd. Daarnaast is couscous ook nog eens zeer gezond. Het bevat veel koolhydraten en vezels, maar couscous is ook een bron van mineralen. Zo vind je in couscous bijvoorbeeld ook veel magnesium en zink. Couscous is vooral gezond wanneer er voldoende graanvezels aanwezig zijn. Ben jij ook een liefhebber van couscous? Dan is het goed om te weten dat je het als ingrediënt voor tal van verschillende recepten kunt gebruiken. Je kunt dus eindeloos variëren als je regelmatig couscous eet.

Waar komt couscous vandaan?

Couscous wordt voornamelijk geproduceerd in Marokko, Tunesië en Algerije. Couscous is voor Noord-Afrika een beetje wat rijst voor Azië is. Couscous wordt vandaag de dag echter overal ter wereld gegeten. Zo zijn er ook veel Nederlanders die regelmatig couscous op het menu hebben staan. Aangezien couscous behoorlijk gezond is, is het ook geen slecht idee om het zo nu en dan te eten. Een gevarieerd voedingspatroon is de beste manier om gezond te blijven. Ook met couscous kun je al eindeloos variëren. Dat zorgt er ook voor dat het je nooit tegen gaat staan. Je kunt zo namelijk steeds weer een andere smaak aan het gerecht geven. Als je het leuk vindt om te koken, is het ook een goed idee om steeds weer een ander gerecht te maken.

Waarmee kun je couscous combineren?

Couscous kun je met tal van verschillende ingrediënten combineren. Zo kun je couscous bijvoorbeeld combineren met kip, maar kun je er ook vegetarische gerechten mee maken. Houd je juist wel van een stukje vlees, dan kun je het ook combineren met een stukje biefstuk of eigenlijk met vrijwel ieder soort vlees. Het is zelfs een optie om salades te maken met couscous! De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Ben je benieuwd naar wat je allemaal kunt maken met behulp van couscous? Dan zijn er diverse websites waar je mooie recepten kunt vinden. Het is geen slecht idee om online een beetje inspiratie op te doen. Wellicht dat jij op deze manier zelfs je nieuwe lievelingsgerecht van couscous ontdekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like