Dit kun je met een pizzasteen

De pizzasteen zie je in bijna elke kookwinkel en is ook iets wat een perfect cadeau is voor een kookliefhebber. Een pizzasteen wordt vanzelfsprekend gebruikt voor het maken van pizza’s, maar je kunt er zoveel meer mee dan dat. We hebben wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Het maken van brood

Dit is natuurlijk een redelijke en logische mogelijkheid om een pizzasteen voor te gebruiken. De pizzabodem wordt immers ook gemaakt van een broodsoort. De pizzasteen zorgt ervoor dat het interieur van een steenoven wordt nagebootst. Dit zorgt ervoor dat je pizza geleidelijk gaart en de bodem heerlijk knapperig wordt. Dit is dan ook de perfecte omstandigheid om een heerlijk brood op te bakken. Of je nu ciabatta of pitabroodjes wilt bakken, de pizzasteen helpt je om een lekker knapperig brood te bakken.

Koekjes bakken

Koekjes bakken is altijd een goed idee. Toch merk je op een aluminium plaat dat ze een stuk sneller zullen verbranden aan de onderkant. Wanneer je de koekjes zal bakken op een pizzasteen, zal dit niet zo snel gebeuren.

Doordat de steen de hitte van de oven opneemt, zullen je koekjes geleidelijker garen en niet zo snel verbranden. Let hierbij wel op dat je de steen niet vooraf opwarmt zoals je bij het maken van pizza of brood wel moet doen. Ook is de baktijd van de koekjes door de steen net iets langer dan je gewend bent.

Gebruik hem als warmhoudplaat

Een verwarmde pizzasteen houdt lang zijn warmte vast. Als je eten wilt serveren dat snel afkoelt, kun je dit serveren op een pizzasteen. Zo blijft het eten langer warm en kunnen ook de mensen die later aanschuiven nog van het eten genieten. Het is bijvoorbeeld perfect om grote porties vlees warm te houden op tafel. Let hierbij wel op dat de steen niet te heet is, anders kan het vlees nog verder garen en droog worden.

Wees creatief!

Een pizzasteen biedt veel mogelijkheden. Zo kun je er ook een heerlijke quesadilla op maken. Je maakt ze zo heerlijke knapperig en ze zullen meer structuur krijgen. Maar je kunt nog veel meer natuurlijk. Denk eens aan het maken van toast of het roosteren van hamburgerbroodjes. Op een pizzasteen kan dit ook allemaal.

Je kunt dus veel meer uitproberen op een pizzasteen dan alleen pizza. Je kunt online verschillende lekkere recepten opzoeken en deze proberen te maken op een pizzasteen. Laat je fantasie de vrije loop en probeer het allemaal gewoon uit!

Tip: Pizzastore.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like