De lekkerste hapjes voor op een feestje!

Tijdens een feestje zullen de gasten op een gegeven moment wel zin krijgen in iets lekkers. Wie wilt natuurlijk ook niet iets lekkers eten in de avond? Het kan af en toe erg lastig zijn om lekkere hapjes voor je feestje te bedenken. Niet iedereen houdt tenslotte van hetzelfde. Daarbij is de tijd die je erin moet steken ook belangrijk. Je wilt natuurlijk niet uren bezig moeten zijn, maar je wilt je gasten ook iets fatsoenlijks aanbieden. Daarom heb ik hier de top 7 lekkerste hapjes en tips voor op een feestje voor je op een rijtje gezet!

Barbecue

Voor het serieuze werk op een feestje kan je gewoon een barbecue neerzetten of een barbecue huren, met een grote schaal groenten en vlees ernaast. Maak er een DIY maaltijd van, je gasten mogen zelf – waar ze zin in hebben – gezellig op de barbecue gooien.

Cheesecake

Cheesecakes worden steeds populairder en er zijn al veel variaties op, waardoor je altijd wel een lekkere smaak kunt uitkiezen om te maken. Iedereen kent een normale taart zoals slagroomtaart al en cheesecake is tenminste eens een lekkere verandering. Om ervoor te zorgen dat je genoeg hebt voor al je gasten kan je de taart ook in blokjes snijden in plaats van in puntjes.

Komkommerrolletjes

Je wilt natuurlijk niet altijd alleen maar ongezonde dingen serveren op je feestje, vooral niet als je zelf op de lijn let. Maak daarom eens lekkere komkommerrolletjes! Er zijn genoeg recepten voor te vinden, maar voor deze snack meng je roomkaas, een beetje chili en zongedroogde tomaatjes met kruidenroomkaas. Dit mengsel rol je vervolgens in dunne komkommer plakken. Lekker en verfrissend!

Bananenbrood

Een ander hapje wat je echt eens moet proberen op je feestje is bananenbrood. Veel mensen vinden dit lekker en het is weer eens wat anders. Lekker zoet, voor de mensen die hiervan houden, maar ook niet te zoet. Er zijn op internet veel recepten te vinden voor bananenbrood, maar je kan er ook nog variaties op maken zoals met noten of chocolade erin bijvoorbeeld.

Kaasstengels

Vrijwel iedereen houdt wel van kaas en daarom zijn kaasstengels perfect voor op je feestje! Deze zijn natuurlijk in de winkel te halen, maar wist je dat je deze ook zelf kunt maken? Je hebt er alleen maar een ei, bladerdeeg en geraspte kaas voor nodig. Erg lekker voor als je iets hartigs op je feestje wilt wat beter is dan chips!

Funfood

Zin om op de ongezonde toer te gaan? Dan kan je ook leuke funfood zoals een suikerspin of echte luikse wafel overwegen. Huur een popcornmachine of suikerspinmachine Dit kan ook nog eens vermaak bieden, je zet je gasten gewoon aan het werk!

Chocoballen

Als je op zoek bent naar een zoete, maar niet ongezonde, snack die er ook nog eens leuk uitziet voor op je feestje zijn chocoballen perfect! Voor dit zoete hapje heb je wel iets meer ingrediënten nodig, zoals kokosolie, noten en dadels, cacao en bijvoorbeeld chiazaad. Ze zijn echter wel simpel om te maken en ook nog eens vrij gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like