BK pannenset kiezen: waar op letten

Niet iedere pan kan op iedere verschillende warmtebron worden gebruikt. Als je een pannenset gaat aanschaffen, zul je daar rekening mee moeten houden. BK pannensets kunnen normaal gesproken altijd op gas en keramische of elektrische kookplaten worden gebruikt. Als je kiest voor een set met kunststof handgrepen, moet je er rekening mee houden dat je die niet in de oven kunt gebruiken. Pannen die geschikt zijn voor inductiekookplaten moeten magnetisch zijn.

Hoeveel pannen in een set?

Met een BK pannenset heb je gelijk genoeg pannen om alle gerechten te maken die je kunt bedenken. Let er wel op dat niet alle sets hetzelfde zijn. Er zijn sets met vier pannen, die voldoende zijn als je single bent of met zijn tweeën. Heb je een groter huishouden, of heb je vaak gasten, dan kun je beter een vijf- of zevendelige of zelfs twaalfdelige set kopen. Je kunt ook kiezen voor sets waar koekenpannen of hapjespannen bij zitten.

Kleine of grote pannen

De samenstelling van de pannensets is ook niet altijd hetzelfde. Heb je graag meerdere kleine pannen of juist meerdere grote pannen? Let daar op bij je keuze. Een kleine pan van minder dan twee liter is groot genoeg om voor één persoon rijst, pasta of aardappelen te koken. Een pan van 4 liter is voldoende voor 3 personen. Ben je met zijn vijven of zessen, dan kies je het best een pan van 6 of 7 liter.

Glazen of metalen deksels

Ook in deksels is een ruime keuze. Er zijn metalen deksels in verschillende stijlen en met metalen of kunststof handgrepen. Verschillende BK pannensets hebben zogenaamde koudgrepen. Deze handgrepen blijven altijd koud, je zult je dus niet meer branden aan een hete pan! Ook zijn er glazen deksels, zodat je je eten snel in de gaten kunt houden.

Afgietsysteem en downdraft systeem

BK heeft ook pannensets met een speciaal ontwikkeld afgietsysteem. Je draait het deksel een kwartslag en vergrendelt zo het deksel. Daarna kun je simpel afgieten zonder dat je je verbrandt of het eten met het water wordt weggegoten. Innovatief zijn ook de pannensets voor downdraft systemen. Deze pannen sturen de damp direct naar het downdraft systeem. Dit is een nieuw systeem dat de afzuigkap overbodig maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like