Amerikaanse Appeltaart: hoe begin je eraan & wat heb je nodig?

Hier zijn enkele tips om u te helpen elke keer de perfecte appeltaart te maken:

Koude ingrediënten

Als het gaat om het maken van taartbodems, is het cruciaal om uw ingrediënten koud te houden. Dit betekent dat u uw boter, bakvet en water zo koud mogelijk moet houden om te voorkomen dat ze smelten terwijl u het deeg vormt. Zorg ervoor dat u het deeg in de koelkast afkoelt (sommige mensen raden 30 minuten aan, sommigen zeggen een uur, anderen zelfs een nacht in de koelkast!), zodat het kan ontspannen voordat u het uitrolt.

De juiste appels

Hoewel het lijkt alsof elk recept voor appeltaart verschillende appels suggereert, zijn er enkele soorten waarvan je zeker moet vermijden. Zo hebben zoetere appels de neiging gemakkelijker af te breken dan hun zure partners. Dit betekent dat appels zoals Red Delicious snel kapot gaan, waardoor je taart meer een appelmoes dan een verrukkelijk dessert wordt. Appels zoals de Granny Smith hebben echter de neiging om hun vorm te behouden en een perfecte combinatie van sappig en toch scherp te leveren.

Schil of geen schil

Hoewel de discussie over het al dan niet schillen van appels oneindig lijkt, komt het eigenlijk neer op een kwestie van persoonlijke keuze. Ongeschilde appels voegen wat kleur en textuur toe aan uw taart, maar ze kunnen voorkomen dat de appels bij het bakken aan elkaar versmelten. Van geschilde appels krijgt u een delicaat zachte taart zonder lastige verrassingen, maar sommige mensen beweren dat u de voedingswaarde van de appel verliest zodra de schil is verwijderd. Ervoor zorgen dat u de juiste appels gebruikt – geschild of ongeschild – is een belangrijker onderdeel van het maken van de perfecte appeltaart.

Geen overrijpe appels

Let goed op de appels die u voor uw taart kiest, want overrijp fruit zorgt ervoor dat u vulling papperig wordt. Kies stevige appels voor gebakken taarten om de zoete maar toch scherpe smaak te krijgen. Bewaar die overrijpe appels in plaats daarvan voor gekoelde taarten of appelmoes.

Bindmiddel

Heeft u ooit een taart gezien die eruitzag alsof hij beter geschikt was om met een lepel te worden gegeten dan met een vork? Als u het bindmiddel overslaat, weet u zeker dat uw taart in soep verandert. De meest voorkomende taartverdikkers zijn meel, maizena en tapioca, hoewel elk zijn sterke en zwakke punten heeft. Zorg ervoor dat u een beetje onderzoek doet naar welk verdikkingsmiddel het beste werkt voor uw taart voordat u erin duikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like