Alles wat jij moet weten over de macadamianoot

Je bent je hele leven de naam van deze noot nog nooit zo vaak tegengekomen als dat je nu doet. De macadamianoot is momenteel populairder dan ooit en dat is niet helemaal zonder reden. In dit artikel lees je alles over de smaak van de noot, het gebruik ervan, maar ook over de manier waarop jij deze overheerlijke nootjes kunt combineren met bijvoorbeeld zoete of hartige gerechten. Kortom, als jij eens zin hebt om je helemaal in de macadamiawereld te storten, is dit artikel voor jou!

Smaak

Voordat we wat meer ingaan op de details van deze noten en op het gebruik ervan in combinatie met gerechten, is het handiger om eerst even terug te keren naar de basis: de daadwerkelijke smaak van de noot. Macadamia’s hebben een bijzonder milde smaak. Hiernaast zijn ze erg laag in de hoeveelheid onverzadigde vetten, dus vrijwel een ideaal alternatief van een ongezonde snack. De macadamianoten zijn het lastigste te kraken van alle noten ter wereld. Gelukkig zijn ze, als je de noten bij de juiste bedrijven haalt, vaak al gepeld en gekraakt.

Gerechten

Ook in bepaalde gerechten komt de macadamia erg goed uit de verf. Zo kun je jouw oude, simpele gerechten simpel oppimpen door het gebruik van deze milde, zoete noot. Hiernaast biedt de macadamianoot net dat extra beetje ‘crunch’. In salades is de macadamianoot goed te verwerken, maar zelfs al ben jij van plan een cake of taart te gaan bakken, dan is het allesbehalve af te raden om de macadamianoot te gebruiken. 

Bewaren

Nu we weten wat we allemaal kunnen met de noot, is het wel zo handig om precies te weten hoe we er het langst van kunnen genieten. Wanneer jij voor jouw noten gebruik maakt van een luchtdicht bakje is er eigenlijk niets aan de hand. De beste plek om je noten in zo’n bakje te bewaren is echt het ouderwetse keukenkastje. Het kastje waarin je ze bewaart moet uiteraard donker en droog zijn. Op deze manier blijven jouw macadamianoten heerlijk vers en kun je ze te allen tijde gebruiken als snack of in jouw favoriete gerechten!

Recepten

Wanneer jij er nog niet helemaal uit bent waar je de macadamianoten voor wilt gaan gebruiken, dan is het aan te raden om even te gaan kijken naar een aantal reeds bestaande recepten. Je kunt gemakkelijk op internet kijken, maar ook in veel folders kom je ongetwijfeld de macadamianoot in combinatie met een overheerlijk gerecht tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like