5 verrassende Limoncello cocktails

Limoncello, die heerlijke citroenlikeur uit Italië, is perfect om in cocktails te gebruiken.Vaak wordt de beste limoncello gedronken als een soort toetje na het eten. Vooral bekend in de Italiaanse restaurants. De smaak is fris, zoet en een beetje bitter, waardoor het goed mengt met allerlei soorten drankjes. Hier zijn vijf limoncello cocktails die je misschien nog niet kent.

Cocktails met een zoete smaak

We beginnen met de zoete limoncello martini. Deze cocktail is een mix van limoncello, wodka en een scheutje citroensap. Het is alsof je een zoete, citrusachtige droom drinkt. Daarna is er de limoncello spritz, een eenvoudig drankje met slechts drie ingrediënten: limoncello, prosecco en bruisend water. Deze cocktail is licht, sprankelend en gemakkelijk te maken, perfect voor een hete zomerdag. Wees wel voorzichtig, want het is makkelijk om er te veel van te drinken. Je moet altijd drinken met mate, maar wees ook niet bang o te genieten van deze heerlijke zoete cocktails.

Sterkere cocktails

Nu gaan we over naar de wat sterkere cocktails. De limoncello margarita is een gewaagde mix van limoncello mixen, tequila en vers citroensap. Het is een krachtig drankje, dus je hebt maar een klein glaasje nodig. De limoncello bourbon sour is een andere sterke cocktail. Hij combineert het zoete en citrusachtige van de limoncello met het rokerige van de bourbon. Het resultaat is een complex en intrigerend drankje dat een genot is om te drinken. Tot slot is er de limoncello en tonic. Dit is een variant op de klassieke gin en tonic. Vervang de gin gewoon door limoncello en je krijgt een heerlijk verfrissend drankje. Het is de perfecte cocktail voor een zwoele zomeravond. Vergeet niet om het te serveren met veel ijs en een schijfje citroen. Geniet van de smaakexplosie en maak je zomerfeestjes nog leuker met deze verrassende limoncello cocktails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like