4 Redenen waarom je meer quinoa zou moeten eten

Als er één gezonde graansoort is die je in jouw dieet zou moeten opnemen, dan is het wel quinoa. Quinoa is een van de meest populaire pseudograansoorten die de mensheid heeft ontdekt en wordt vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen ook wel gekenmerkt als een superfood. Deze eenjarige bloeiende plant is eigenlijk een voedingsrijk zaad dat kan worden gekookt en gegeten als een graansoort. Hoewel quinoa nog niet zo lang bekend is in de westerse samenleving, werd het drie- tot vierduizend jaar geleden in het Inca-rijk ook wel de “moeder van alle granen” genoemd en zelfs als heilig beschouwd. Waarom eigenlijk? Laten we eens kijken naar enkele geweldige voordelen van quinoa.

1. Rijk aan essentiële voedingsstoffen

Quinoa zaden zijn onderdeel van een volledige maaltijd omdat ze zeer rijk zijn aan de meeste essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid. Ze zitten onder meer boordevol omega-3 vetzuren en zijn ook nog eens glutenvrij, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een glutengevoeligheid, vegetariërs en veganisten.

Daarnaast moet er gezegd worden dat quinoa rijk is aan eiwitten, magnesium, fosfor, ijzer, koper, zink, kalium, calcium, vitamine B2, B3 en vitamine E. Kortom, een must voor gezondheidsbewuste fanaten!

2. Quinoa staat garant voor jouw voorraad magnesium

Laten we nog eens even extra kijken naar een essentiële voedingsstof, genaamd magnesium. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die beschikken over de hoeveelheid magnesium zoals quinoa dat doet. Een hoog magnesiumgehalte is ideaal voor de productie van de nodige energie, de ontgifting in het lichaam, de regulering van de lichaamstemperatuur en de instandhouding van gezonde, sterke botten. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat quinoazaden geroemd worden onder veganisten en vegetariërs.

3. Perfect voor gewichtsverlies

Quinoa beschikt over veel eiwitten die snel worden gereguleerd door de stofwisseling en je langer een vol gevoel geven. Bovendien is quinoa een vezelrijk voedingsmiddel dat helpt om overtollig vet en toxines uit het lichaam te verwijderen. Dit betekent dat onnodige extra voedselinname beter kan worden voorkomen en in combinatie met een gebalanceerd dieet en voldoende beweging leidt tot verder gewichtsverlies op duurzame wijze.

4.  Vol met belangrijke voedingsvezels

Quinoa is zeer populair omdat het net als andere gezonde graansoorten, zoals havermout, beschikt over een hoog vezelgehalte. De grote hoeveelheid vezels zorgt ervoor dat de stoelgang beter gereguleerd kan worden, wat een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van constipatie. Quinoa verbetert dus de darm- en spijsverteringsgezondheid en dit maakt het uitermate geschikt voor het dieet van zeer gezondheidsbewuste mensen van alle leeftijdsgroepen.

Ben je ervan overtuigd dat je quinoa in jouw dieet moet opnemen? Dan kun je quinoa eenvoudig online bestellen bij de Kruidenbaron! Bovendien kun je hier ook al jouw andere gezonde benodigdheden vinden, zoals supplementen, thee, koffie, kruiden en specerijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like