3 tips voor verse groentes te bewaren

Heb je pas verse groentes gehaald en wil je dat deze zo lang mogelijk meegaan? Dan is het goed om te weten dat groentes in de juiste omstandigheden veel langer goed blijven! Hieronder noemen we een aantal handige tips waarmee je voedselverspilling tegen kunt gaan. Het is namelijk zonde als je groentes weg moet gooien omdat ze overstuur zijn gegaan.

Tip 1: Vries groentes in

Heb je meer groentes gekocht dan je de komende tijd zal eten? Dan is het goed om te weten dat je de meeste groentes gewoon kunt invriezen. Wil je bloemkool bewaren op deze manier, dan kun je de bloemkool wel een jaar lang bewaren als je vriezer op -18 °C staat. Dat terwijl je een rauwe bloemkool maximaal 3 tot 5 dagen op kamertemperatuur kunt bewaren. Niet alle groentes kun je overigens zomaar in de vriezer stoppen. Wil je broccoli bewaren op deze manier, dan moet je de broccoli bijvoorbeeld eerst blancheren.

Tip 2: Leer bedorven groentes herkennen

Belangrijk is ook dat je kunt herkennen wanneer bepaalde groentes bedorven zijn. Zo voorkom je dat je een voedselvergiftiging oploopt. Als groentes beschimmeld zijn, is het logisch dat je ze niet meer kunt eten. Ook als je geen schimmel ziet kan een groente echter bedorven zijn. Een bloemkool kan bijvoorbeeld rotte plekken krijgen, maar ook slap worden. Wanneer dit het geval is kun je de groente het best weggooien. Ook voor andere groentes geldt over het algemeen dat je vrij eenvoudig kunt zien of ze bedorven zijn.

Tip 3: Bewaar de groentes in de koelkast

Wil of kun je een bepaalde groente niet invriezen? Dan kun je de groentes het best in de koelkast bewaren. Dat geldt overigens niet voor alle groenten. Tomaten kun je bijvoorbeeld juist beter niet in de koelkast bewaren. Daarom is het belangrijk om goed te controleren welke groentes je nu wel of niet in de koelkast kunt bewaren. Dat geldt ook voor andere vruchtgroenten. Wil je deze groentes zo lang mogelijk bewaren, dan kun je ze het best in de verpakking laten tot het moment dat je ze wilt eten.

Bij twijfel kun je altijd even googelen!

Twijfel je hoe je een specifieke groente kunt bewaren? Dan kun je altijd even het internet raadplegen om te controleren hoe je dit het best kunt doen. Zo weet je zeker dat je een groente niet snel weg hoeft te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like