Waarom is omega-3 visolie zo belangrijk

Omega 3, je hebt er vast al over gehoord. De laatste tijd is er veel nieuws over goede en geen goede voeding. We horen dan ook steeds meer over wat we wel moeten doen om ons lichaam gezond te houden. Omega-3 vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding.

Wat zijn omega-3 vetzuren nu eigenlijk

Omega 3- vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De vetzuren in dit product zitten vooral in lijnzaadolie, een beetje in vlees en groene bladgroente en vooral in vis, schaal en schelpdieren. Omega 3- vetzuren bestaan uit alfa-lonoleenzuur, wat een plantaardig omega 3-vetzuur is. EPA en DHA staan vooral bekend als visvetzuren.

Hoe gezond is Omega 3 visolie

Er is een weg afgelegd van jaren onderzoek en daaruit blijkt dat het eten van een portie vis per week samenhangt met een lagere kans op het krijgen van hartziekten. Vooral de drie vetzuren die je in de omega 3 visolie vindt zijn gezamenlijk verantwoordelijk op 10% minder kans op hartziekten. Ook voor je bloeddruk is het supplement erg goed. Het helpt je bloeddruk verlagen, op die manier verklein je ook de kans op hart- en vaatziekten.

Een te hoge bloeddruk is niet goed voor je aderen en hart. Ook belangrijk is te zorgen dat het cholesterol in je bloed niet te hoog wordt. Met de inname van omega-3 voorkom je dit voor een groot deel. Er zijn mensen die erfelijk belast zijn met een hoog cholesterol en daarvoor medicatie moeten gebruiken. Als je statines van de dokter hebt voorgeschreven gekregen moet je eerst aan de arts vragen of je wel omega-3 mag gebruiken.

Omega-3 visolie tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Mag je tijdens de zwangerschap omega-3 slikken en wat kan dit voor het kindje betekenen? Omega-3 aan je voeding toevoegen is belangrijk om dat het helpt de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies te bevorderen. Het vermindert ook de kans op een vroeggeboorte. ALA is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van kinderen. Wanneer de moeder goede voeding tot zich neemt en zich houdt aan de schijf van vijf krijgt zij in principe voldoende omega-3 vetzuren binnen. Eet de moeder wat minder goed dan kan dit supplement helpen toch voldoende visolie binnen te krijgen. Bij te vroeg geboren baby’s wordt omega-3 toegevoegd aan de voeding omdat zij zelf nog niet voldoende omega-3 vetzuren aanmaken.

Omega-3 en onze hersenen

Het slikken van omega 3 visolie helpt mogelijk bij slecht leergedrag, depressiviteit en dementie maar onderzoeken zijn hierin nogal tegenstrijdig. Wel is bekend dat het geheugen van mensen vooruitgaat als men visolie opneemt in hun dagelijkse voeding. De mensen die dagelijks deze vetzuren tot zich nemen merken wel een vooruitgang. Wil je meer weten over omega-3 visolie producten neem dan eens een kijkje bij carebynature.nl. Je mag voor vragen altijd contact met hen opnemen. Ook is het mogelijk om via de chatfunctie vragen te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like