Totale bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 600 g pizzadeeg met
- tomatensaus
- 1 tl gedroogde oregano
- 400 g sjalotjes
- 3 el donkere basterdsuiker
- 3 el balsamicoazijn
- 50 ml water
- 350 g geitenkaas
Bereidingswijze
Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de tomatensaus er doorheen. Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt. Pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in vieren. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
Schep de sjalotjes met de suiker en de azijn erdoor. Schenk het water erbij en smoor de sjalotjes afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de geitenkaas. Vet de bakplaat in. Rol het pizzadeeg over de hele ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de sjalotjes en peper naar smaak erover.
Bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.