Makkelijk recept: proteïnepoeder-pancakes in 10 minuten

Wei-eiwit is van nature glutenvrij, dus in combinatie met kikkererwtenmeel is het de perfecte kookcombinatie. Glutenvrije maaltijden kunnen helpen bij de spijsvertering. Een eiwitrijk ontbijt stelt u in staat uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en uw verlangen om ’s avonds te snacken te verminderen (we hebben dit allemaal nodig).

Recept

Over dingen gesproken die we allemaal nodig hebben, hier is een snel en eenvoudig recept voor eiwitpannenkoeken om te proberen. Om helemaal opnieuw een gezond ontbijt te maken, hoeft u niet urenlang klaar te maken en schoon te maken. Dit is een eenvoudig pannenkoekrecept voor één kom, één pan waar het hele gezin dol op zal zijn (zelfs uw kieskeurige kinderen).

Hoe maakt u proteïne pannenkoeken vochtiger?

De woorden “vochtige” en “eiwitpannenkoekjes” zijn meestal niet twee termen die samengaan. Gelukkig laat dit recept u zien hoe je het vocht vasthoudt zonder aan smaak in te boeten. Als u op zoek bent naar een smakelijk recept voor eiwitpannenkoeken zonder bananen, zoek dan niet verder. Door melk, eieren en honing in de juiste verhouding te gebruiken, worden uw eiwitpannenkoekjes een succes. We zullen dat bespreken in de ingrediëntensectie hieronder.

Kunt u proteïnepoeder in de plaats van bloem gebruiken?

Nee, u kunt niet al uw bloem volledig vervangen door proteïnepoeder. U kunt er echter een deel van vervangen. Probeer dat deel onder een verhouding van 2:1 bloem tot eiwitpoeder te houden. Door proteïnepoeder toe te voegen, versterkt u uw recept met meer voedingsstoffen en voorkomt u dat uw pannenkoeken uit elkaar vallen. In plaats van gewoon bloem voor alle doeleinden te gebruiken, kunt u kiezen voor een gezonder alternatief zoals kikkererwten of kokosmeel.

Klaar om de gezonde eiwitpannenkoekjes te proberen? Pak het volledige recept hieronder, of check Nextgen Science voor een meer gedetailleerde handleiding.

Ingrediënten

  • 1 kopje glutenvrij meel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 schepjes vanille weiproteïnepoeder
  • 2 eieren
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 el honing
  • 2 el ahornsiroop

Instructies

  • Voeg ingrediënten toe aan een mengkom (u kunt een eetlepel honing toevoegen als u wilt dat uw pannenkoeken zoeter zijn)
  • Klop tot er geen zakjes poeder meer zijn
  • Verwarm een ​​pan op middelhoog vuur
  • Schep 1/4 kopje beslag voor elke pannenkoek
  • Draai om zodra het borrelen op het beslag is vertraagd of gestopt
  • Toplaag met boter en ahornsiroop
  • Genieten
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like