Hoe kruiden en thee het detox proces kunnen ondersteunen

Je lichaam kan heel goed afvalstoffen en andere stoffen die niet in het lichaam thuishoren afvoeren door middel van verschillende organen. Maar soms kan het nodig zijn om je lichaam hier nog een beetje bij te helpen door middel van kruiden en thee. Hieronder gaan we dieper in op hoe kruiden en thee het detox proces kunnen ondersteunen.

Lever

Een van de belangrijkste organen die helpen met het afvoeren van afvalstoffen is toch wel de lever. Als je alcohol drinkt, dan zal je lever je helpen met het afvoeren van deze giftige stoffen. Je hebt kruiden die de lever kunnen ondersteunen, zoals kurkuma. Deze kruiden helpen namelijk bij de aanmaak van enzymen die nodig zijn om de afvalstoffen af te voeren.

Nieren

Ook kun je je nieren een handje helpen, deze zorgen er voor dat alle afvalstoffen via de urine verlaten kunnen worden. Je hebt de kruiden brandnetel en peterselie bijvoorbeeld die de nieren kunnen ondersteunen. Je kunt brandnetel erg handig in de thee verwerken, waardoor je het zo kan wegdrinken. Kijk eens bij de Theebaron voor de mogelijkheden.

Antioxidanten

In thee, maar ook in kruiden, zitten veel antioxidanten. Deze antioxidanten zorgen er voor dat er minder schade aan de cellen kunnen optreden. Dit helpt ook als ontstekingsremmend. 

Spijsvertering

Gember en pepermunt kunnen ook helpen met je spijsvertering bevorderen, deze kun je ook weer makkelijk verwerken in je thee.

Lymfe

Je hebt ook nog kruiden die de lymfe kunnen ondersteunen, die ook belangrijk zijn bij het afvoeren van afvalstoffen. Zo heb je de kruiden kliswortel en rozenbottel, kijk eens bij de Kruidenbaron naar hun assortiment. 

Je lichaam heeft zelf al een heel eigen systeem met hoe bepaalde afvalstoffen afgevoerd kunnen worden, maar soms heeft het net een steuntje in de rug nodig als je bijvoorbeeld niet zo goed in je vel zit. Je kunt dit steuntje in de rug krijgen door kruiden en thee. Zo heb je bepaalde kruiden die kunnen helpen met de leverfunctie, zoals het kruid kurkuma. Ook de nieren kun je helpen door brandnetel en peterselie te gebruiken. Brandnetel is lekker voor in de thee. In thee zitten ook antioxidanten die naast ontstekingsremmend ook er voor zorgen dat er minder schade aan cellen optreedt. Ook kun je de spijsvertering een handje helpen door gember en pepermunt, die je ook weer makkelijk in de thee kan doen. Als laatste heb je nog de lymfe die je kunt helpen door middel van kliswortel en rozenbottel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like