Houd je van curry maar heb je zin in een niet-klassieke variant? Dan is deze vegetarische zoete aardappel curry iets voor jou! Wat is er nu zo anders aan dit recept in vergelijking tot een klassieke curry? Bij dit recept wordt de rijst niet alleen vervangen door quinoa, deze wordt ook door de curry gedaan en dus niet ernaast geserveerd. Hierdoor trekken alle heerlijke smaken in de quinoa. Voor het bereiden van dit gerecht heb je maar één pan nodig, ideaal dus voor een gezonde en originele maaltijd op een doordeweekse dag. Eet smakelijk!
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 tl mosterdzaad
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl verse gember
- 1 kleine rode peper
- 1 el kerriepoeder
- 1 el kurkuma
- een handje verse kerriebladeren
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kokosmelk
- 3 zoete aardappels
- 120 gram quinoa
- 200 ml water
- handje cashewnoten
- verse koriander
- limoen
Bereidingswijze
Begin met het snipperen van de ui. Doe daarna de olijfolie in een grote bakpan en voeg het mosterdzaad toe. Zodra deze beginnen te knappen kun je de ui toevoegen. Zodra deze een beetje zacht is, kun je de kruiden (kurkuma, kerriepoeder en kerriebladeren) toevoegen. Bak een minuutje mee. Snijd vervolgens de rode peper, pers de knoflook en rasp de gember. Voeg deze allemaal toe en bak mee tot het mengsel lekker gaat ruiken.
Snijd de zoete aardappels in kleine blokjes. Voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de kokosmelk toe aan het mengsel. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten koken. Vervolgens voeg je de quinoa en het water toe en laat je alles ongeveer 20 minuten koken totdat de zoete aardappel en de quinoa gaar zijn. Serveer de curry en garneer deze met de verse koriander, cashewnoten en schijfjes limoen.
Op zoek naar nog meer vegetarische recepten? Neem dan een kijkje op onze blog!