Handige voordelen van detoxen op een rij

Detoxen is een term die wordt gebruikt voor het reinigen van het lichaam, deze reiniging houdt in dat afvalstoffen of gifstoffen worden gezuiverd. Een veelgebruikte- en voorkeursmanier om te detoxen is een sapkuur volgen, maar wat zijn hier nou de handige voordelen van?

Afvalstoffen hopen op in het lichaam.

Het spijsverteringsstelsel levert normaal gesproken veel energie om de voeding op een goede manier te kunnen verteren. Een groentesap detox kuur, zal een positieve werking hebben op de spijsvertering. Dit komt doordat het spijsverteringsstelsel dusdanig weinig energie hoeft te leveren, omdat het sap vloeibaar is en dus makkelijker te verwerken. Worden de afvalstoffen makkelijker en sneller afgevoerd.

Afvallen hoort erbij.

De voornaamste reden voor een detox kuur, is natuurlijk het ontgiften van het lichaam. De overtollige afvalstoffen maken het heel lastig om af te kunnen vallen. Dit komt doordat afvalstoffen de vitale lichaamsprocessen ontregelen. Door te veel van die afvalstoffen in het lichaam te hebben, komt het lichaam er niet meer aan toe om het lichaamsvet te verbranden. Dus na het ontgiften houd het lichaam meer tijd over om het lichaamsvet te verbranden, en val je dus af.

Een betere nachtrust.

Een afvalstof wat in het lichaam zit is toxine, dit heeft invloed op de hersenfuncties. Hierdoor krijgen we moeite met slapen, raken we chronisch vermoeid en hebben we een slechte concentratie. Na de detox kuur is de toxine hoeveelheid in het lichaam zodanig afgenomen, dat er een betere nachtrust ontstaat.

Meer energie na de kuur.

Na de verwijdering van de afvalstoffen, is je lichaam vrij om zich te concentreren op andere functies. Waardoor het lichaam minder energie hoeft te gebruiken en er dus meer energie overblijft voor andere dingen.

Een mooiere huid.

De gifstoffen worden verwijderd via de nieren en darmen. Maar het kan ook zo zijn dat er zoveel afvalstoffen zijn opgebouwd,dat de nieren en darmen het afvoeren niet aankunnen. op dat moment worden de afvalstoffen ook via de huid afgevoerd. hierdoor zal de huid er beter uit gaan zien, en zelfs kan het ervoor zorgen dat huidproblemen zoals acne worden opgelost.

De start van een gezonde leefstijl.

Alle oude gewoontes kunnen nu in het verleden blijven, te veel koffie, overmatig alcoholgebruik en het wekelijks eten van suikers, vetten en zouten. Door middel van de detox kuur elimineer je jouw oude eetpatroon. Zie het als een nieuw begin, er is kennis opgedaan over wat er wel en niet gegeten en gedronken kan worden en probeer dat vast te houden. dit zal dan uiteindelijk leiden tot een gezondere levensstijl!

Welke detox kuur werkt het best?

De detox kuur van The Juice Factory is de beste, dit komt doordat de sapjes heel lekker zijn. Maar zij leveren er ook een detox handleiding bij, verder bieden zij een keuze uit kuren van 1 dag, 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen. Ons advies is probeer eerst de 1 daagse, en als dat bevalt ga dan steeds een stapje verder voor het beste resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like